2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bemennek dolgozni a Népszabadság munkatársai

2016. október 8., szombat 19:09, frissítve: hétfő 16:40

Több ezren tüntettek a Kossuth téren a Népszabadság működésének felfüggesztése miatt, az eseményen több közéleti személyiség és újságíró is megjelent. De ott voltak a lap munkatársai is, akik tüntetés végén egy rögtönzött szerkesztőségi értekezleten arról egyeztek meg: vasárnap megpróbálják felvenni a munkát. Közben kiderült, ha működőképes, a Médiaworks újraindíthatja a lapot.

Délután 6-tól tüntettnek civilek a Kossuth téren a Népszabadság bezárása ellen. A szervezők elfogadhatatlannak tartják, hogy elnémították a lapot, amiért az meg merte írni Rogán Antal luxushelikopterezését. A résztvevőket arra kérték, hogy ne vigyenek magukkal pártjelképeket.

Fotó: MTI

Az eseményen – mint a Hír TV tudósítója beszámolt róla – felszólalt Tamás Gáspár Miklós filozófus, de több közéleti személyiség és újságírók is megjelentek. Többen azt kiabálták be a tömegből, hogy „Orbán Takarodj!”

A Népszabadság csak a dolgát végezte, amikor a helikopterező luxusminiszterről és a barátnőjét zsíros álláshoz juttató jegybankelnökről írt - erről Hargitai Miklós, a lap munkatársa beszélt a Parlament előtti tüntetésen.

Hargitai szerint a lapkiadás felfüggesztése nem gazdasági, hanem politikai döntés volt.

Sokan sokféle nyilatkozatot kiadtak, többek között a Fidesz is kiadott egy nyilatkozatot, arról, hogy itt volt az ideje, mert egy veszteséges újságot ez a piac nem tud eltartani. Énnekem erről az a véleményem, hogyha egy 3 ezres példányszámú Magyar Időket el tudja tartani a piac, akkor valószínű, hogy a majdnem 40 ezres példányszámú népszabadságot is el tudná tartani, csak erről ebben az országban nem a piac dönt, hanem valaki más

A Népszabadság munkatársai a tüntetés végén egy rögtönzött szerkesztőségi értekezleten arról egyeztek meg: vasárnap megpróbálják felvenni a munkát, hogy az újság hétfőn megjelenhessen.

Murányi András főszerkesztő a Hír TV-nek azt mondta: bízik abban, hogy sikerül megegyezni és a kiadó legalább a hónap végéig finanszírozza a lapot.

Ha a Népszabadság szerkesztőségének vezetői letesznek az asztalra egy olyan stratégiát, valamint üzleti tervet, ami a későbbiekben gazdaságos működést eredményez, akkor lehet szó a lap későbbi finanszírozásáról, újraindításáról a Mediaworks részéről, írja az Index. Az MTI ezekhez hozzáteszi még, vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.

Mint korábban beszámoltunk róla, az utolsó lapszámmal a kezükben vonultak a Népszabadság munkatársai a Kossuth térre. A lap alkalmazottait képviselő szakszervezeti vezető, Hargitai Miklós a Hír TV-nek azt mondta, „derült égből villámcsapásként” érte őket a működés felfüggesztése, egyelőre semmilyen tervük, koncepciójuk nincs a jövőre nézve, a mostani rendezvényre beszéddel sem készültek.

A másik tiltakozást pedig a Népszabadság kiadója, a Mediaworks józsefvárosi székháza elé hirdették a délután folyamán.

Új Facebook-oldalt csináltak a Népszabadság munkatársai, miután szombaton felfüggesztették a lap kiadását.

„E pillanatban tárgyalásban állunk, mutatkozik némi kompromisszum. A Népszabadság célja az, hogy továbbra is megjelenjen minden platformon” (nyomtatott és online – a szerk.) – közölte Murányi András főszerkesztő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!