2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Beleszállt választókerületének szavazóiba a fideszes képviselő

Hír TV

2018. április 17., kedd 12:09, frissítve: kedd 12:47

Saját választókerületének szavazóit bírálta egy megválasztott fideszes országgyűlési képviselő. B. Nagy László Csongrád megyében húzta be körzetét, de Szegeden kevesebb szavazatot kapott baloldali ellenfelénél. Ezt egy interjúban azzal magyarázta, hogy a városban máshogy állnak az emberek az anyagi javakhoz és a tisztességhez, mint a homokhátságban, ahol viszont ő kapott több szavazatot.

Megosztja a szegedieket B. Nagy László választás utáni nyilatkozata. A fideszes politikus ugyan megnyerte a körzetét, de Szegeden kevesebb szavazatot kapott baloldali ellenfelénél. Ezt egy interjúban azzal magyarázta, hogy a homokhátsági emberek „másként állnak az anyagi javakhoz, a tisztességhez, az erkölcshöz és a valláshoz, mint a nagyvárosi emberek”

„Nem tartom tisztességesnek ezt így kijelenteni. Itt élünk mi is, itt élő emberek vagyunk”; „Ez egy piszkos dolog. Szóval B. Nagy László elgondolkodhatna, és leléphetne már a porondról”; „Én ezzel nem értek egyet. […] Hát miért lennének kevésbé erkölcsösek? Ez az ő véleménye” – hangzottak a különféle vélemények a helyiektől.

A körzetben második ellenzéki jelölt az mondta Hír TV-nek, a választások után nyugalomra van szükség. „A választások április 8-án befejeződtek. Született egy eredmény. Azt gondolom, hogy az ellenzéknek el kell kezdenie elemeznie a dolgot, és el kell kezdenie új jövőt építeni. A politikusoknak meg oda kell figyelni, hogy ne szítsák a feszültséget vidékiek, vidéken élők és a városokban élők között, hanem kezdjenek el azért dolgozni, hogy minél jobb körülmények között tudjanak élni mind a vidékiek, mind a városban élők” – fogalmazott Joób Márto, az MSZP–DK–Együtt–PM–Összefogás Szegedért önkormányzati képviselője.

Csongrád megye 2-es választókerületében B. Nagy László a szavazatok 44,62 százalékát megszerezve, 5633 szavazattal kapott többet Joób Mártonnál. Szegeden azonban közel 2000-el kevesebben szavaztak a fideszes jelöltre az április 8-i választásokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!