2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Beláthatatlan következményekkel járhat, ha ennyi idő után hazaengedik őket

2017. június 29., csütörtök 04:40

Aggályosnak tartják a gyermekorvosok a kormány azon tervét, miszerint a jövőben már szülés után akár 24 órával elbocsáthatnák a kórházból az anyákat újszülött babájukkal – erről Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke beszélt Newsroom című műsorunkban.

A gyermekorvos szerint 24 és 72 óra között jelentkezik a legtöbb előre nem látható szövődmény csecsemőknél, de az intézményi rendszer sem megfelelő egy ilyen intézkedés bevezetéséhez.

„Nem tudják azt vállalni, hogy 24 órán belül, minden körülmények között megnézik a gyerekeket, főleg mondjuk, ha egy ünnepnap előtt adják haza. Ma az ügyeleti szint, az nem áll olyan jól. Nagyon sok helyen nem is gyermekgyógyászok ügyelnek, tehát nem tudják majd megítélni a kisbabáknak az esetleges veszélyhelyzetét. Vagy mindenkit vissza fognak küldeni azonnal a kórházba, akkor nem volt értelme 24 órán belül hazaengedni őket, vagy félő, hogy esetleg megkésve már, olyan állapotban kerülnek kórházba, aminek a későbbi következményei, azok beláthatatlanok lehetnek” – mondta Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke a Hír TV-ben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!