2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Behavazódott Budapest

2017. január 12., csütörtök 07:20, frissítve: csütörtök 11:19

Több centi hó esett hajnalban a fővárosban, de országszerte havazást, esőt és ónos esőt ígért az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az FKF rendkívüli készültséget léptetett életbe.

Előrejelzésükben átlagosan 3 centiméter hóra számítanak, de sok helyen ennél több is eshet. Napközben megérkezik az enyhülés, akár plusz 4 fok is lehet.

Budapest közlekedése lelassult az éjjeli havazás miatt, több út még nincs letakarítva. A BKK közlése szerint a havazás egyelőre nem okoz fennakadást a tömegközlekedésben.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Hír TV-nek a Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője azt mondta, a várható havazás illetve az ónos eső miatt 3-as készültséget rendeltek el. „Éjszaka 74 autóval jártuk a főváros útjait, jelen pillanatban a fő- és tömegközlekedési utakat megtakarítottuk, azok jól kárhatóak, a kollégák most a mellékutak takarításán dolgoznak. Amikor nagy mennyiségű csapadék hullik a fővárosban, jellemzően télen a hó, akkor meghatározott sorrend szerint kell takarítanunk az utakat, elsőként a repülőtérre vezető utat, az autópályák bevezető szakaszait, a hidakat, felüljárókat, majd a tömegközlekedési útvonalakat, a logisztikai központokhoz és kórházakhoz vezető utakat, aztán a hegyvidéki utakat és utoljára maradnak a mellékutcák” – ismertette Dorogi Gabriella, az FKF Zrt. szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!