2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Befenyített az MSZP

2017. május 28., vasárnap 12:19, frissítve: vasárnap 14:35

Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést az MSZP, ha Németh Szilárd nem válaszol hétfőig kérdésükre.

A párt azt akarja megtudni, hogy hogyan került magánalapítványa számlájára az a kétmilliárd forint, amelyet az állam eredetileg a birkózószövetségnek utalt fejlesztésekre.

Kunhalmi Ágnes azt mondta: a fideszes politikus által vezetett sportszövetségnek folyósított összeget az állam egy akadémia létrehozására és egy csarnok építésére szánja.

„Németh Szilárd és a Fidesz is hallgat. Én pénteken kiadtam egy közleményt, amit most önöknek elmondtam, ugyanezek a kérdéseket feltettük. Sem a Fidesz, ugye, Németh Szilárd a Fidesz elnöke is, sem a Magyar Birkózó Szövetségtől nem kaptunk semmilyen választ. De hallgat a csepeli önkormányzat is, és hallgat maga Németh Szilárd is. Úgyhogy kérdezzük Németh Szilárdot, hogy mi történik. Miért hozott létre magánszemélyként egy alapítványt, és hogy kerül az ő számlájára át ez a kétmilliárd forint?” – mondta el a szocialista politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatóját nem zavarja, hogy milliárdos közpénz vándorolt egy kormánypárti politikus magánalapítványának. Hidvéghi Balázs szerint az a fontos, hogy a stadion, ha elkészül, a közérdeket szolgálja majd. Mindegy, hogy ki az építtető vagy az üzemeltető.

„Az, hogy technikailag milyen alapítvány az építtető vagy a későbbi üzemeltető, az egy érdekes kérdés, de alapvetően azt a tényt nem befolyásolja, hogy ez az embereket fogja szolgálni, akik odamennek és a sportolási lehetőségeknek hódolhatnak, és ezt a lehetőséget megkapják. Ezért szerintem annak örülni kell Csepelen is és azon túl is, hogy egy magasabb költségvetésű beruházással Csepelnek ez a szegmense tovább bővül, a sportolási, kikapcsolódási lehetőség, akár kulturális célra is lehet ezt használni, ha jól tudom, az egy jelentős új intézménnyel gazdagodni fog” – mondta Hidvéghi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!