2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása, az akadálymentesítés azonban nem készült el mindenhol

Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása, ennek köszönhetően péntektől az 56-os vonal teljes hosszán alacsony padlós CAF-villamosok járnak. Azonban hiába az akadálymentes villamosok, ha a megállók egy része nem az. Az üggyel kapcsolatban a II. kerület szocialista polgármestere, Őrsi Gergely is nekiment a főváros vezetésének. A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője híradónknak pedig azt mondta: a kormánypártok már korábban jelezték a fővárosnak, hogy az összes megállót akadálymentessé kellene tenni a vonalon, Őrsi Gergely azonban akkor még nem állt a kormány mellé.

  • Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása, az akadálymentesítés azonban nem készült el mindenhol

Péntekről már az 56-os vonal teljes hosszán is járnak az alacsony padlós CAF-villamosok, azonban hiába az akadálymentes közlekedési eszköz, ha a megállók egy része nem az.

A Városi és Elővárosi közlekedési Egyesület elnöke szerint a fővárosnak mindenképpen sort kellene kerítenie a többi megálló akadálymentesítésére is.

A villamosmegállók miatt még egy ellenzéki polgármester is nekiment Karácsony Gergelyéknek. Az MSZP-s Őrsi Gergely közösségi oldalán azt írta: szerinte

2023-ban már talán nem kegy, hanem alap hozzáállás, hogy egy villamosmegálló legyen akadálymentes, pláne, ha amúgy is hozzá kell nyúlni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Véget ért a francia választások második fordulója + videó

Véget ért a francia választások második fordulója + videó

Az első helyet a baloldali Új Népfront szerezhette meg a francia kétfordulós nemzetgyűlési választáson. A jobboldali Nemzeti Tömörülés a harmadik helyre csúszott vissza. Mindez egyúttal azt is jelzi, egyik alakulatnak sincs többsége. A helyszínről Bugnyár Zoltán tudósított a Híradóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!