2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

„Bebizonyítom Orbán Viktorról, hogy bűnöző”

2017. június 13., kedd 06:00

Az Együtt elnöke szerint Orbán Viktor és barátai hiába menekítettek hatalmas vagyont külföldi, offshore-számlákra, a Fidesz nem fogja tudni megőrizni a hatalmát. Juhász Péter elszámoltatná a kormányfőt, bebizonyítaná, hogy bűnöző és hosszú évekre börtönbe küldené. Az ellenzéki politikus szerint el fog jönni az az elégedetlenség, mely lebontja a jelenlegi rendszert.

Juhász Péter egyetértett Kálmán Olga azon felvetésével, hogy az ilyen „körbebetonozott, bástyázott” rendszerek nehezen dőlnek meg. „Úgy mondják, hogy az ilyen nagy emberek nehezen dőlnek, viszont a nagy emberek nagyot tudnak esni” – mondta az Együtt elnöke. Hozzátette: igaz ez a rendszerekre is, amelyekre elég valahol egy apró ütést mérni és az egész összedől. „Egyre közelebb van ez a pillanat.”

Azt látom, hogy ma Magyarországon nagyon sokan felháborodtak, nagyon sokaknak elegük van, hiszen nem működik az oktatás, az egészségügy, illetve azok a közintézmények, amelyeket jó helyeken államnak szoktak hívni. Nem az emberek szolgálatában költődik el az adó, amit befizetünk és el fog jönni az az elégedetlenség, mely leborítja ezt az egész rendszert.

Juhász Péter szerint Orbán Viktor érzi ezt az összeomlást és emiatt folyamatosan előremenekül.

Próbál egyre nagyobb ellenségképeket felrajzolni, akikkel, amikkel egyre nagyobb küzdelmet folytathat a látszat szintjén, mert pontosan tudja, hogy ha ez nem történik meg, akkor az emberek elkezdenek a valós problémákkal foglalkozni.

Az ellenzéki politikus szerint a nemzeti konzultáció is rávilágított arra, hogy a kormányfő egyértelműen Oroszországnak szolgáltatja ki Magyarországot – utalt ezzel például arra, hogy a konzultációs kérdőívet kitöltők adatai orosz szerveren landoltak. „Gyakrabban jár ide Putyin, mint Brezsnyev járt” – jegyezte meg.

Juhász Péter kijelentette, hogy Putyin újbóli Magyarországra érkezésekor óriástüntetést szerveznek és, ahogy a múltkor, kifütyülik az orosz elnököt.

A pártelnök szerint Orbán Viktor ugyanúgy bűnözőkkel veszi magát körbe, mint ahogy Putyin teszi Oroszországban. Juhász Péter ígéretet tett Kálmán Olgának: „Ha Rogán Antalról bebizonyosodott bíróság előtt, hogy nyugodtan állítható róla, hogy bűnöző, én azt megígérem, hogy ugyanezt Orbán Viktorról is be fogom bizonyítani.”

A kormány csak áprilisban 4,2 milliárd forintot költött óriásplakátokra, de bőségesen jutott pénz hirdetésekből a kormánypárti médiumoknak is. Juhász Péter szerint „így »pumpálják« fel ezeket a kormánypárti médiumoknak nem nevezhető valamiket, ezeket a Fidesz-propagandát hirdető újságokat, lapokat”.

Hiába van az óriási pénzeszköz, hiába vannak hatalmas mértékű vagyonok külföldi, offshore-számlákon, Orbán Viktor nem fogja tudni megőrizni a hatalmát.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!