2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bebetonozhatta áldozatát a gyilkossággal vádolt fideszes politikus

2016. február 12., péntek 20:07, frissítve: szombat 17:21

Bebetonozhatta áldozatát az őrizetbe vett dunaújvárosi fideszes képviselő. Gál Rolandot és társát egy vállalkozó megölésével gyanúsítják, Molnár Antal három éve tűnt el.

„Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de felszólítom a Fideszt, hogy tisztázza képviselőjének szerepét: hogyha ártatlan, akkor cáfolja meg az állításokat” – jelentette ki korábban Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője.

A kormánypárt nem cáfolt, Kósa Lajos a lillafüredi frakcióülésen jelentette be, hogy felfüggesztették Gál Roland párttagságát. A fideszes dunaújvárosi önkormányzati képviselőt és társát egy két évvel ezelőtti gyilkosság miatt vették őrizetbe. „Mihelyt bírói döntés van, és a bírói döntés elítélő, akkor a felfüggesztést véglegesítjük, tehát semmi közünk ilyen értelemben ettől a pillanattól hozzá. Ez minden ilyen esetben így van” – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

Dunaújvárosban három napja helyszínelnek a rendőrök egy családi háznál. Információink szerint az ingatlan a gyanúsított egyik rokonáé. Az eltűnt férfi holttestét kereső szakemberek a pincét bontják,  „Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. G. és G. R. dunaújvárosi lakósok ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt zajlik az eljárás” – közölte Molnár Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője korábban a közbiztonsági társadalmi kapcsolatok bizottságának az elnöke és a helyi Fidelitas vezetője volt.

A Demokratikus Koalíció előtt nem ismeretlen Gál Roland neve, 2006-ban rátámadt a párt egyik képviselőjére, és egy vödör plakátragasztót öntött a nyakába.

„Egy agresszív, most gyilkossággal gyanúsított emberre bízta a Fidesz dunaújvárosi közbiztonságot. És hogy még faramucibb legyen a helyzet, ugyanez a Gál Roland ennek a bizottságnak a vezetőjeként időnként kitüntetéseket adott át a rendőröknek, hogy milyen jól vigyáznak a város közbiztonságára” – közölte Gréczy Zsolt DK-szóvivő.

Molnár Antal súlyosan cukorbeteg vállalkozó 2013 május elsején tűnt el dunaföldvári otthonából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!