2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Bayer tesz rá, nem adja vissza a keresztet

,

2016. augusztus 24., szerda 18:56, frissítve: szerda 19:08

Esze ágában sincs megválni a lovagkereszttől Bayer Zsoltnak.

A publicista szerint a kitüntetést neki is könnyebb viselni annak tudatában, hogy a sztálinizmust relativizáló Krausz Tamás visszaadta a maga keresztjét.

A tiltakozók névsora közben Tamás Gáspár Miklóssal bővült – az SZDSZ-alapító filozófus a Köztársasági Érdemrend középkeresztjét küldi vissza a köztársasági elnöknek.

Petícióval próbálja meg visszavonatni Bayer Zsolt kitüntetését az Együtt. Berkecz Balázs, a párt elnökségi tagja a Sándor-palotába vitte a több mint 3500, interneten összegyűlt aláírást, ahol az újságírónak adott lovagkereszt visszavételére kérte Áder János államfőt.

„Áder János most az egyszer megmutathatná, hogy nem Orbán Viktor csicskása. Megmutathatná, hogy ő valóban az első embere Magyarországnak és nem pedig a Fidesz bábja, és tehetne egy gesztust azzal, hogy ettől a rasszista embertől visszavonja a kitüntetését, vagy legalábbis megkéri rá, az is egy fontos gesztus lenne, hogy adja vissza ezt a kitüntetést” – mondta Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja.

A Fidesz-alapító Bayer Zsoltot hivatalosan a Gulagon fogva tartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles bemutatásáért tüntette ki augusztus 20-a alkalmából a kormány.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!