2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Baráti kávé: időt akarnak nyerni strómanok szerzésére?

2016. május 4., szerda 10:16, frissítve: szerda 10:55

Az eddig értékesített állami földek mintegy 15-20 százalékát nyerték meg helyben élő gazdák, az összes többit a Fideszhez köthető érdekcsoportok szerezték meg a Jobbik szerint.

Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban reagált a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által bérelt földek árverésének elhalasztására is. A politikus szerint a kormány ezzel időt akar nyerni strómanok szerzésére.

„Már szinte mindenki a 300 hektáros földjét megvásárolta Mészáros Lőrinc körül, […] gondolom most abba a problémába ütközött, hogy szüksége van egy kis időre, amíg talál újabb strómanokat, akiknek a nevére aztán ezeket a földeket majd meg lehet szerezni. Másképp nem tudom ezt a helyzetet magyarázni. És az államtitkár úrtól is szeretnénk magyarázatot kapni arra vonatkozóan, hogy miféle rendszer az, miféle ország az, ahol így intézik az ügyeket, hogy egy államtitkár és egy nagyvállalkozó egy baráti kávé mellett eldönti az ország sorsát” – fogalmazott a jobbikos politikus.

Tekintse meg a Magyar Zoltánnal készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!