2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Bánki Erik: Gazdasági összeomláshoz vezetne Sargentini javaslata

Megszavazta a Sargentini-jelentést elítélő határozati javaslatot az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A testület elnöke szerint az Európai Parlament szabálytalanul fogadta el a Sargentini-jelentést, ami – a többi között – veszélyt jelent a magyar migrációs politikára. Bánki Erik hozzátette, hogy a jelentés szerint Magyarországnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia, ami hosszú távon a költségvetés összeomlásához vezethetne.

  • Bánki Erik: Gazdasági összeomláshoz vezetne Sargentini javaslata

A Sargentini-jelentést elutasító határozat volt napirenden az Országgyűlés gazdasági bizottságában. Az előterjesztő nevében Nacsa Lőrinc a KDNP politikusa arról beszélt, hogy nemtelen támadás érte Magyarországot amelyre reagálni kell.

„Országgyűlési határozatban kérjük a kormányt, hogy minden eszközzel utasítja vissza a vádakat, és arra is kérjük a kormányt, hogy minden jogi eszközzel az eljárásjogi bizonytalanság, vagy csalás ellen lépjen fel, amit Sargentini-jelentés kapcsán tapasztalható volt. Ezért van helye ennek az országgyűlési határozatnak itt is, hiszen azt látjuk, hogy a következő időszakban a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők fognak összecsapni, ez most a legnagyobb törésvonal” – fejtette ki a kormánypárti politikus.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára bejelentette: a kormány támogatja a határozati javaslat elfogadását. Dömötör Csaba szerint a jelentés Magyarország migrációs politikája miatt született.

„Ha megnézzük a már lezárt ügyeket, a folyamatban lévő ügyeket, az ideológiai elvárásokat, a szimpla hazugságokat, akkor egy kérdéscsoport marad, az pedig a migráció kérdése, ahol érdemi és éles vitánk van számos uniós döntéshozóval. Tehát a Sargentini-jelentés még inkább felszínre hozta az uniós intézményrendszerben tapasztalható törésvonalakat. Egyik oldalon a bevándorlást támogatókkal a másikon a bevándorlást ellenzőkkel” – mondta Dömötör Csaba.

Az ülésen az ellenzéki képviselők közül a DK-s Székely Sándor vett részt, aki szerint a kormánypártok javaslata csak figyelemelterelés.

„Én a szavazásban nem fogok részt venni, mert én azt gondolom, hogy ez egy színjáték ez az Önök színjátéka, és ebben épeszű ember nem vesz részt” – mondta.

Az ellenzéki politikus szavaira Dömötör Csaba úgy reagált, hogy a Magyarországot ért támadásokra reagálni kell, mivel az uniós döntések súlyos következményekkel járhatnak.

„770 ezer forintnak megfelelő összeget kell költeni Németországban egy bevándoroló ellátására. Most arra biztatnám Önt, hogy ezt az összeget szorozza meg százezres nagyságrendben, mert ide küldenének százezres nagyságrendben menekülteket, és érdemes elgondolkodnia, hogy ezt az pénzt minden szektoroktól kellene elvenni” – mondta az államtitkár.

A bizottság végül támogatta a Sargentini-jelentést elítélő országgyűlési határozatot. A szavazás után a testület elnöke, Bánki Erik is megerősítette, hogy Magyarország elutasítja az illegális migráció mellett a legális bevándorlás lehetőségeit is.

„Ha a magyar költségvetés terheit nézzük, ötvenezer ember figyelembe vételével, ez Magyarországon közel 500 milliárd forintos költséget jelentene éves szinten. Ez ugye elképesztően nagy szám, gondoljunk csak bele, éppen a 2019-es költségvetésben azokat a vívmányokat hangsúlyoztuk hogy 500 milliárd forinttal többet tud fordítani a kormány egészségügyi ellátásokra, vagy éppen ha már határvédelemről beszélünk, akkor ugyanilyen nagyságrendben tud védelmi kiadásokra több pénzt fordítani, ami éppen azt célozza, hogy Magyarországot és a határokat meg tudjuk védeni” – mondta Bánki.

A Sargentini-jelentést elítélő határozatról néhány héten belül szavazhat az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!