2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Balog: A bajban össze kell fogni

2017. január 21., szombat 18:09, frissítve: szombat 18:21

„A családok veszteségén túl, veszteség az iskolának és az egész országnak, amikor erejük teljében lévő fiatalok, kiteljesedő felnőtt életük kapujában mennek el” – mondta Balog Zoltán a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt összegyűlt emlékezőknek.

Az olaszországi busztragédiában érintett magyar diákcsoport kapcsán az emberi erőforrásokért felelős miniszter hozzátette: a bajban össze kell fogni, az Országos Mentőszolgálat küldöttsége pedig már Veronában van, hogy a túlélőkön segítsen.

„Az együttérzésen túl az a feladatunk, hogy a mentés, a mentőszolgálat munkája a lehető legjobb színvonalon és leghatékonyabban történjen. Ezért a helyszínre utazott az OMSZ főigazgatójának vezetésével egy csapat, akiknek a másodlagos ellátás a dolguk. Tehát az, hogy akik hazajöhetnek, minél előbb haza tudjanak jönni. A magyar állam ennek a költségeit természetesen vállalja. Már megérkeztek oda a magyar mentősök, és most körbejárják a kórházakat, azt a szállodát, ahova a könnyebb sérülteket elküldték, hogy pontos képünk legyen arról, hogy ki az, aki hazahozható. Ki hogyan, autóval, repülőgéppel vagy más módon” – tette hozzá Balog Zoltán tárcavezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!