2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Balog: Nem minden migráns terrorista

,

2016. szeptember 26., hétfő 14:19, frissítve: hétfő 21:53

Csak itthon ért egyet a kormány bevándorláspolitikájával az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán egy tekintélyes német lapnak úgy nyilatkozott, a kormány menekültellenes plakátjaira ő még odaírta volna, hogy nem minden migráns terrorista vagy erőszaktevő. A magyar parlamentben a korábbi hangnemben folytatódott a kampány, és megkezdte a munkát a választási iroda is a levélszavazatok ellenőrzésével.

A migránsok áldozatok, ezért nem szabad gyűlöletből dönteni – ezt Balog Zoltán mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Az emberi erőforrások minisztere a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, a kormány menekültellenes plakátjaira ő még odaírta volna, hogy nem minden migráns terrorista vagy erőszaktevő.

A tárcavezető nyilatkozatát feltehetőleg nem olvasta református lelkésztársa. A KDNP-s Szászfalvi László mondanivalójának hangsúlya már máson volt az Országgyűlésben. „Csak a vak nem látja, hogy a brüsszeli demokraták és egyes európai politikusok hibát hibára halmozó döntései következtében Európa, az Európai Unió soha nem látott kihívásokkal néz szembe. Ezek a kihívások sorozatos terrorcselekmények, nők és gyermekek elleni atrocitások és agresszív megnyilvánulások formájában lassan hétköznapi valósággá válnak” – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra figyelmeztetett, a kötelező kvóta levét a települések fogják meginni. „A betelepítési program fő terheit végső soron a települések, a falvak és a városok viselik. Európa számos országában ugyanis már most is létezik betelepítési program, most is léteznek kvóták, így hát jól ismerjük a tapasztalatokat is. Ennek alapján egyértelmű, hogy a betelepítési programokat nem úgy kell elképzelni, hogy az egyes országokba telepített bevándorlók egy nagy táborban élnek, hanem úgy, hogy elosztják őket az egyes tartományok, megyék, városok és falvak között. Ez aztán súlyos helyi konfliktusokhoz vezet, mivel a helyi tartományok megpróbálnak részkvótákat lenyomni a települések torkán” – emelte ki Dömötör Csaba.

Csak a gyűlöletkeltés a kormány célja az október másodikai népszavazással, ezt már a liberálisok képviselője mondta. Fodor Gábor szerint olyan kijelentések hangzanak el a lakossági fórumokon a kormánypárti politikusok szájából, amelyek csak megtévesztésre jók. „Gondoljunk arra, hogy Lázár János miniszter úr megfenyegette a magyarországi romákat a tekintetben, hogy ha nem nemmel szavaznak a népszavazáson, akkor megvonhatják tőlük a segélyeket, vagy csökkenhetnek a segélyeik. Tehát egyszerűen olyan abszurd gondolatokat hallunk, olyan elképesztő állítások hangzanak el, amelyek alkalmasak arra, hogy megtévesszék az embereket” – nyilatkozta Fodor Gábor.

Az érvénytelen voksok miatt csúszhat az eredményhirdetés

Közben már megkezdődött a határon túli magyarok levélszavazatainak feldolgozása. Pálffy Ilona azt mondta: eddig mintegy 62 000 voks érkezett külföldről. A választási iroda elnöke szerint vasárnap este 10 órára már megközelítő eredménye lehet a referendumnak. „Viszonylag gyorsan fognak beérni az eredmények. Kétségtelen, hogy a pártok és a civil szervezetek részéről az érvénytelen szavazatokra adott tanácsok el fogják bizonytalanítani a bizottságokat, és jobban és többször meg fogják nézni, hogy biztos érvénytelen a szavazat vagy sem, amely a szavazólapon szerepel” – jegyezte meg az NVI elnöke.

A népszavazásnak jövő csütörtökre lesz végeredménye, addig a levélszavazatokat és a külképviseleteken leadott voksokat is hozzászámolják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!