2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Balog „azonnal megvalósítandó” ígéreteket tett

2016. február 9., kedd 12:15, frissítve: szerda 11:31

Kéthetente ülnek le egymással a köznevelési kerekasztal résztvevői egyeztetni – jelentették be a felek kedden.

Minden második héten lesz ülése a köznevelési kerekasztalnak a mostani bejelentése szerint. Mint a Hír TV tudósítója elmondta, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pénteken egy 25 pontos követeléslistával érkezik majd az Emberi Erőforrások Minisztériumához, de a szervezet elnöke, Mendrey László ma is ott volt az ülésen, a legfontosabbnak pedig az intézményi autonómia visszaállítását nevezte.

Ismeretes, a Pedagógusok Szakszervezete bojkottálta a köznevelési kerekasztal alakuló ülését.

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója azt mondta az eseményt követően, hogy mindent meg tudtak beszélni. Emlékezetes, az ő iskolájuk indította el a hetekben zajló demonstrációs hullámot.

Ott volt a kerekasztal-megbeszélésen Parragh László is, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta: alapkompetenciákkal nem rendelkeznek a gyerekek az iskolapadból kikerülve.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azonnal megvalósítandó pontnak nevezte a Klik közbeszerzési rendszerének megváltoztatását, aminek része lesz egy igazgatói bankkártya, így az iskolák képesek lesznek ellátni magukat a szükséges eszközökkel. Megígérte továbbá a tanárokat irritáló tanfelügyeleti rendszer megváltoztatását is, az értékelésüket a jövőben ötévente kell elvégezni.

„A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak a közbeszerzési gyakorlatát és jogi lehetőségeit kívánjuk felülvizsgálni és megváltoztatni. A beszerzési folyamatot, itt a különböző eszközökkel való ellátás az egy állandó problémaként jelentkezik, és már szeretnénk ebben a félévben megoldani az igazgatóknak egyfajta pénzügyi, gazdálkodási lehetőségeit egy igazgatói bankkártyával. A KLIK, a Klebelsberg Inézményfenntartó Központ költségvetésének az átalakítása is azonnal intézkedést igényel, a jövedelemelmaradásoknak a rendezése, a nyugdíjaskorú foglalkoztatásnak a rendezése” – sorolta a változásokat Balog.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!