2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Balog: A birkapörkölt is az Emmi ügye

2017. június 25., vasárnap 13:48

A Karcagi Birkapörkölt Fesztiválon adott miniszteri hitvallást Balog Zoltán – ez látható a kormánypárti politikus Facebook-oldalára feltöltött videón.

A tárcavezető úgy fogalmazott: az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó valamennyi terület köthető a hagyományos ételhez. A kultúrához szerinte például a pörköltevés előtti pálinka-, és az az utáni borfogyasztással. A pörköltfőzésen egyébként Balog másik két helyi minisztertársa, Varga Mihály és Fazekas Sándor is ott volt.

„Tulajdonképpen, ha továbbmegyünk, akkor az Emmi egész portfóliója benne van, hiszen azt a vaslábast emelgetni, amely úgy negyven kiló, az a sport. Az is benne van, aztán mi is van még nálunk? Oktatásügy – az oktatás is benne van, mert tovább kell adni a receptet a következő generációknak évszázadokon keresztül. Mi maradt még? Egészségügy. Hát ugye, aki egészségesen étkezik, az nem lesz beteg, aki meg rosszul, az beteg lesz, azt meg kell gyógyítani – úgyhogy az egészségügy is része a birkapörköltnek. Maradtak még az egyházi ügyek, a papok jól imádkoztak, mert, szép idő van, úgyhogy meg is van az Emmi minisztériumának portfóliója” – nyilatkozta Balog Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!