2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bajnai Gordon a Milla-tüntetésen tér vissza?

Lapértesülések szerint október 23-án, a Milla demonstrációján jelenti be visszatérését Bajnai Gordon, aki nem az MSZP, hanem az LMP miniszterelnök-jelöltje lenne.

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért október 23-ai demonstrációján fogja bejelenteni Bajnai Gordon visszatérését, és azt, hogy 2014-ben a kormányváltásra készülő politikai erőket támogatja – értesült a HVG.hu. A portálnak Gyurkovics Tamás, a Bajnai-stáb médiaügyekkel foglalkozó munkatársa beszélt arról, hogy több szervezet is felkérte a volt miniszterelnököt, mondjon beszédet a Szabad sajtó útra tervezett demonstráción. Az értesülést sem Gyurkovics, sem Szigetvári Viktor, az alapítvány kurátora, sem Juhász Péter, a Milla szóvivője nem kommentálta.

Bajnai Gordon az MSZP korábbi kongresszusán
Bajnai az MSZP korábbi kongresszusán
Fotó: Europress/AFP


A portál szerint Bajnai Gordon nem egy választási párt, és nem is az MSZP, hanem az LMP, a Milla és más civil szervezetek közös miniszterelnök-jelöltje lesz. Schiffer András, az LMP volt frakcióvezetője egy hete a lapnak azt nyilatkozta, hogy pártját is megosztja Bajnai indulásának támogatása.

Mesterházy nem zárta ki Bajnai jelölését

A MSZP elnöke nem zárta ki, hogy Bajnai Gordon lesz a miniszterelnök-jelöltjük a 2014-es választásokon. Mesterházy Attila hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: bár ő családi programja miatt nem megy el a Milla október 23-ai tüntetésére, minden politikustársát és az MSZP-szimpatizánsokat is a részvételre biztatja. Véleménye szerint ugyanis minden kormányellenes tüntetésen ott kell lenniük.

Fotó: Europress/AFP

Arra az újságírói kérdésre, hogy Bajnai Gordonnal el lehetne-e hozni a győzelmet, az MSZP elnöke úgy felelt: „Szerintem eléggé egyértelműen fogalmaztam. A szocialista pártnak az lesz a miniszterelnök-jelöltje, akivel meg lehet nyerni a 2014-es választásokat. A névben bent van, hogy 2014-ben lesznek a választások, nem most. Tehát ebben még kell egy kis idő, hogy ezt pontosan lássuk.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!