2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Baja: Nincsenek Fidesz-kollaboránsok az MSZP-n belül

2017. július 27., csütörtök 19:16, frissítve: csütörtök 19:26

Az MSZP volt országgyűlési képviselője szerint – Botka László nyilatkozatával ellentétben – nincsenek Fidesz-kollaboránsok a szocialistáknál. Baja Ferenc úgy látja, hogy a belső ellenségek keresésével nem lehet leváltani a jelenlegi kormányt. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 168 Órának beszélt arról, hogy a Fidesznek az ellenzéki pártokban, így náluk is vannak emberei. Botka László az interjúban árulónak nevezte Molnár Zsoltot, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökét, amiért – a párt hivatalos álláspontjától eltérve – összefogást sürgetett Gyurcsány Ferenccel.

„Én többször elmondtam, hogy nincs kollaboráció a Fidesszel.” – Egy hete mondta ezt Botka László a Hír TV kérdésére. Akkor egy XV. kerületi önkormányzati képviselő kizárása miatt kérdeztük a baloldali belharcokról. Most a 168 Órának adott interjúban Botka már sokkal komolyabb belső ellentétekről is beszélt.

Úgy fogalmazott: néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei.

Ezt azzal összefüggésben mondta, hogy szerinte a Fidesz csápjai mélyebben benyúlnak az ellenzéki oldalba, mint ahogy ő azt tavasszal gondolta. Szerettük volna megkérdezni a pártelnök véleményét is, ám ő nem állt meg stábunknak.

– Árulónak tartja Molnár Zsoltot?
– Nem, nem, nem, most biztos, hogy nem....

Molnár Gyula, az MSZP elnöke

A párt korábbi meghatározó politikusa, Baja Ferenc sem akart beszélni a párton belüli harcokról, ám végül kötélnek állt. Sajtóhírek szerint a frissen felállt kampányigazgatóságban az ő részvételét Botka László nem támogatta.

„A Magyar Szocialista Pártnak a kormányváltásra kell készülnie. A mostani időpontig a hírekben megjelent események, kommentárok nem teszik alkalmassá a Magyar Szocialista Pártot arra, hogy ennek a feladatának megfeleljen” – jelentette ki a volt országgyűlési képviselő.

Baja Ferenc úgy fogalmazott: értelmi korrekcióra van szükség az MSZP-n belül, ám ez nem feltétlenül kell hogy személycserékkel járjon. Botka László vádjait a fideszes kollaborációról azonban elképzelhetetlennek tartja. „Ebben abszolút támogatom Botka Lászlót, hogy a Magyar Szocialista Pártnak a Fidesz leváltásán kell dolgoznia. Ez az első számú prioritás. Ez megkerülhetetlen. Mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik oldalon áll. Mindenkinek. Azonban a Fidesz leváltásához nem az az út, hogy belül keressük az ellenségeket” – húzta alá Baja.

Molnár Zsolt egy interjúban nyilatkozott úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek a parlamentben a helye. Ez Botka szerint ellentétes a programjával és ezzel az MSZP kongresszusán meghozott döntéssel.

Az MSZP fővárosi képviselője szerint sem helyes árulással vádaskodni. „Hogyha van két politikus, aki egyébként ugyanazt akarja – Orbán Viktor leváltását –, és van köztük egy szolid véleménykülönbség, én azt gondolom, hogy nem lehet sem kollaboránsnak, sem árulónak tekinteni” – mondta Horváth Csaba fővárosi képviselő.

Botka László és Molnár Zsolt is külföldön van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!