2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Babakocsival Pesten: segítség nincs, csak számonkérés

2016. február 8., hétfő 10:05, frissítve: hétfő 16:03

Autó vagy tömegközlekedés. Megújult fogyasztóvédelmi műsorunk BKV-körútra kísért el egy kisgyermekes anyukát. Előfordult olyan, hogy senki nem segített a babakocsit a villamosra tenni.

A Jászai Mari téren kezdődött a babakocsis túra. Rakpart, kettes villamos, régi típusú szerelvények. Bori, az anyuka jellemzően autóval jár, és gyermekével is leggyakrabban így utazik – azt mondta, szerencse, hogy a próbán választott villamoson van babakocsis felszálló. „Persze nem ez a legkényelmesebb, mert hogyha van egy-két szatyor az embernél, mert vásárolt, felszállni nagyobb kihívás. De én mint rutintalan meglepődtem, hogy a kettesen is van babakocsis felszálló” – hangsúlyozta Bori.

Megdöbbentő tapasztalat, hogy bár útja során sok utassal találkozott, senki egyetlen alkalommal sem segített a babakocsit a járművekre fel- vagy levinni. Olyan eset is akadt, amikor egy utastárs számon kérte az édesanyát, amiért egy pillanatra megpihent a lépcső alján.

– Most megállsz itt?
– Hát, bocsánat…

Öröm volt az ürömben a lift a Puskás Ferenc-stadionnál, amit nemcsak kismamák, hanem mozgáskorlátozottak is használhatnak.

Bori a BKV-körút végén felemás érzésekről számolt be. „A metrón átadták a helyet, tehát az jó volt, a villamoson alig utazott valaki, tehát ott nem segített senki, nagyon magasra kell fellépni a kettes villamoson, az egy kicsit zavaró. Meg egy ajtó van, amit lehet használni babakocsival” – panaszkodott a próbautat követően Kovács Bori kisgyermekes anyuka.

Bori útja végén levonta a következtetéseket, miszerint köszöni szépen, de marad inkább az autónál.

A Panaszkönyv stábja kíváncsi lett volna a BKK véleményére is, hogy hogyan segítik a kismamák utazását. Az interjúkérelmet azonban elutasították.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!