2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Azt hittem, ez egy rémálom, elaludtam a gépen, és csak álmodom”

2016. december 6., kedd 12:13, frissítve: kedd 12:56

Javul az állapota a múlt heti kolumbiai légikatasztrófa túlélőinek, egyikőjük viszont továbbra is lélegeztetőgépen van. A brazil focicsapatot szállító repülő 77 utassal a fedélzetén zuhant le üzemanyaghiány miatt. A szerencsétlenséget hatan élték túl. Az áldozatok tiszteletére a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség a brazil csapatnak ítélte oda azt a kupát, amelyért játszottak volna Kolumbiában.

Elhagyhatta a kórházat az a férfi, aki öt társával együtt túlélte a múlt heti kolumbiai légikatasztrófát. Erwin Tumiri technikus a zuhanás után még segített is a személyzet másik túlélőjének, egy légiutas-kísérőnek.

„Megérintettem a testemet, és megütögettem magam, hogy tudjam, érzek-e valamit. Azt hittem, hogy ez egy rémálom, elaludtam a gépen, és csak álmodom. Hallottam, ahogy Ximena üvölt a fájdalomtól, ahogy becsatolva ül a székében. Odarohantam hozzá, kikapcsoltam az övét, és kihúztam az ülésből” – idézte föl a túlélő.

Mára mindkettőjük állapota stabilizálódott.

A brazil Chapecoense focicsapatát szállító repülőn 77-en utaztak, amikor a gép lezuhant, mert elfogyott az üzemanyag. A személyzet két tagján kívül még négyen élték túl a tragédiát, három focista és egy újságíró, többségük állapota szintén javult. „Három sérült, Rafael, Alan és Follmann gyógyul, már fel tudnak ülni. Neto továbbra is lélegeztetőgépen van” – közölte Marcos Andre, a Chapecoense orvosa.

Az egyik túlélőnek, a kapusnak a jobb lábát amputálni kellett a térde alatt. „Jackson Follmann nagyon erős ember, és a családja is erős, és ezt meg is mutatták ezekben a pillanatokban. Már tudja, hogy el kellett veszíteni az egyik lábát annak érdekében, hogy életben maradjon” – nyilatkozta Ferney Rodríguez, a San Vicente kórház igazgatója.

A Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor a tragédia történt. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség a döntő másik résztvevője, a kolumbiai Atletico Nacional kérésére a brazil csapatnak ítélte oda a kupát, hogy így tisztelegjen az áldozatok előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!