2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Azonnali hatállyal felfüggesztették az állatkínzó rendőrt

Hír TV

2018. február 20., kedd 14:10, frissítve: kedd 18:11

Azonnali hatállyal felfüggesztették azt a rendőrt, aki egy videó tanúsága szerint megütött egy kiskutyát Dányban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben illetékes Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője feljelentést tesz az ügyészségen. Az állat nem sérült meg.

Hétfő este került fel az internetre egy felvétel, amin egy dányi rendőr akkorát üt egy kutyára, hogy az berepül a csomagtartóba. Azóta kiderült, hogy az egyenruhás saját kutyáját bántalmazta. A Noé Állatotthon szóvivője szerint a rendőr a legmagasabb büntetést érdemli.

– Egy rendőr, akire pont azért számítunk, mert segíti az embereket és az állatokat, hogy ilyen fajta agresszió ne érhesse őket, pont egy rendőr a nyílt utcán, fényes nappal, pökhendi módon, teljesen visszaél azzal, hogy őrajta egy hivatalos szervnek, a legmagasabb védelmi szervnek az egyenruhája van, és annak az autójával van! Én azt gondolom, hogy nem csak, hogy a törvény miatt nagyon-nagyon szigorú büntetést igényel, hanem társadalmi és morális szempontból is elítélendő – véli Schneider Kinga.

A politikai pártok is elítélik a rendőrt. Az MSZP szerint aki egy állatot képes bántani, az bármire képes.

– Aki egy védtelen kis állatot bánt, az mindenre képes, mert ugye ő nem tud védekezni. Tehát ez pont olyan, mint a gyerekbántalmazás. Mélységesen elítélem, ennyit tudok erre mondani – reagált Gőgős Zoltán, a párt elnökhelyettese.

A Jobbik szigorítaná a hatályos jogszabályokat, hogy visszaszorítsák a hasonló eseteket.

– Mi öttől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnénk ezeket a cselekedeteket, hiszen úgy gondolom, hogy itt is – mint sok minden másban – a prevenció lenne a legfontosabb. Tehát, hogy akinek ilyen megfordul a fejében, ott lebegjen a feje fölött a pallos, hogy gyakorlatilag akár nyolc évre is börtönbe kerülhet – mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselje.

A rendőrt az eset után azonnali hatállyal felfüggesztették, majd feljelentették.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!