2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az utolsó szó jogán is tagadott a lúgos orvos

2017. június 6., kedd 22:46, frissítve: szerda 11:07

A Kúria a jövő hétre halasztotta döntése kihirdetését annak az orvosnak az ügyében, aki a vád szerint lúggal csonkította meg volt barátnőjét. A vádlott az utolsó szó jogán is tagadta bűnösségét.

Bene Krisztián első fokon négy, másodfokon viszont már kilenc év szabadságvesztést kapott, az orvoslástól pedig végleg eltiltották. Ügye azért került a Kúriára, mert változott a bűncselekmény minősítése. A vád szerint a férfi maszkban behatolt korábbi barátnője otthonába, a nőt megkötözte, injekcióval elaltatta, majd lúgot öntött a nemi szervére, és ezzel maradandó fogyatékosságot okozott. Az ügyész továbbra is kitart amellett, hogy csak a vádlott követhette el a bűncselekményt, és nincs olyan adat, amely ezt megkérdőjelezné.

„Hogyha ebből indulnánk ki, akkor azt kellene feltételeznünk, hogy a sértett egy ilyen brutális támadás elkövetőjének megbocsátott, ám valamilyen okból kifolyólag dr. Bene Krisztiánra olyan mértékben haragszik, hogy a tényleges elkövető helyett inkább a vádlott felelősségre vonását kívánja” – így Nagy Gábor Bálint ügyész.

A sértett jogi képviselője is észrevétellel fordult a Kúriához. Renner Erika ügyvédje úgy értékelte: az elkövetett cselekmény az emberölés kísérletének tényállását is kimeríti.

„Abból a szerencséből, hogy csak maradandó sérülés történt, az elkövető nem profitálhat, mert ez a szerencse kívül esett az elkövető hatókörén. Ha az elkövetőnek számolnia kellett a halálos eredmény bekövetkezésének lehetőségével, és ebbe belenyugodva cselekedett, akkor az emberölés eshetőleges szándékkal elkövetett kísérlete megállapításának van helye” – mondta Gál András, a sértett jogi képviselője.

A vádlott védője ezzel szemben úgy érvelt, hogy az okozott sérülés nem volt olyan súlyos, mint ahogy azt az eljárás korábbi szakaszaiban számításba vették – de szerinte az sem kétséget kizáróan bizonyított, hogy ki a tettes.

„A védelem egyértelmű és leghatározottabb álláspontja szerint az ügyészség nem bizonyította, hogy dr. Bene Krisztián követte volna el a terhére rótt bűncselekményt. Nem véletlen talán az sem, hogy sem az ügyészség nem ejtett lényegében szót a terhelt bűnösségét állítása szerint bizonyító körülményekről, de lényegében a sértett sem nyilatkozott ebben a kérdésben” – mondta Szekér Gyula, a vádlott védője.

A megvádolt orvos az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, a Kúrián is azt fejtegette, hogy számos bizonyítékot nem vizsgáltak meg kellő alapossággal a hatóságok.

„Miért kell mégis itt állnom vád alatt? Mert nem volt jobb ötlete a nyomozó hatóságnak, nem volt jobb ötlete a rendőrségnek. A nyomozás már a legelején az én személyemre szűkült le. A gombhoz varrták a kabátot. Egyetlen más lehetőséget nem vizsgáltak, ami nem illett a képbe, azzal egész egyszerűen nem foglalkoztak. Egyetlen félmondattal lesöpörték az összes olyan tanúnak a vallomását, aki látott a munkahelyemen a kérdéses időben” – jelentette ki Bene Krisztián vádlott.

A Kúria jövő keddre tűzte ki a harmadfokú döntés kihirdetését az orvos perében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!