2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az ünneplés mellett veszélyeket is tartogathat az év utolsó éjszakája + videó

Tavaly szilveszterkor 37 tűz ütött ki a tűzijátékok miatt. Annak érdekében, hogy idén biztonságosan teljen az óév búcsúztató, be kell tartani a használati utasításokat- figyelmeztetnek a tűzoltók. Még egy legális pirotechnikai eszköz is könnyen balesetet okozhat.

  • Az ünneplés mellett veszélyeket is tartogathat az év utolsó éjszakája + videó

Az év utolsó napján sokan tűzijátékkal búcsúztatják az óévet, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a különböző pirotechnikai eszközök nem játékok – figyelmeztetnek a tűzoltók.

A szilveszteri tűzijátékokat arra találták ki, hogy a szabadba használjuk fel őket, ami lehet akár a saját kertünk, vagy közterület. A társasházaknak az erkélye és az ablaka, az nem minősül közterületnek, úgyhogy kérek mindenkit, hogy erkélyről, ablakból senki ne indítson tűzijátékot – hangsúlyozta Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvívője.

Tavaly szilveszterkor 37 tűz keletkezett pirotechnikai termékek miatt, volt ahol épület, vagy autó gyulladt ki, de legtöbbször égő tuják és kukák miatt riasztották a tűzoltókat.

Én arra kérném a tisztelt nézőket, hogy csak legális árusítóhelyről szerezzenek pirotechnikai terméket. Ezek a termékek biztonságos bevizsgáláson esnek át, és szakértő személy segít abban, hogy hogyan lehet biztonságosan, sérülésmentesen felhasználni ezeket a pirotechnikai eszközöket, útmutatót adni arra is, hogy hol szabad, hol nem szabad, illetve hogyha nem használják fel, akkor nekik vissza lehet ezt a terméket szolgáltatni és ők biztonságosan tudják kezelni – mondta el Híradónknak Huszák András, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának tűzszerész alezredese.

Az év utolsó napján is 2000 tűzoltó 500 járművel van szolgálatban, ha bárki bajbajutott embert vagy veszélyes helyzetet lát, hívja a 112-es segélyhívószámot.

Hozzájuk hasonlóan a mentők is megerősített szolgálattal készülnek a szilveszterre.

Szilveszter nagyon nehéz időszak a mentők szempontjából, néhány óra alatt annyi segélyhívást kapunk, mint máskor egy egész nap alatt sem. A jellemző esetünk az alkoholfogyasztással függ össze, sokan ilyenkor eszméletlen részegre isszák magukat. Sajnos tavaly is találkoztunk 19 olyan esettel, ahol gyermek, illetve fiatalkorú volt az, akin segíteni kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt – hangsúlyozta Országos Mentőszolgálat szóvívője.

Győrfi Pál azt üzente az ünneplőknek, nyugodtan koccintsanak pezsgővel, de figyeljenek a mértékletes alkoholfogyasztásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!