2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az ország összes CT-jét felülvizsgálják

2017. július 18., kedd 15:50, frissítve: kedd 16:03

A kórházak állami fenntartójának, az ajkai kórháznak és a CT-t működtető magáncégnek is van felelőssége abban, hogy nem vették észre a rosszindulatú daganatot az egyik betegnél – mondta az egészségügyi államtitkár.

A diagnosztikai berendezés elavult volt, a készüléket azóta leállították, a környékből a betegeket a veszprémi kórházba viszik CT-re. Ugyancsak a közelmúltban számolt be a sajtó arról, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben CT sincs, a pácienseket – esetenként nyitott mellkassal – szállítják át más intézménybe, hogy elvégezhessék rajtuk a vizsgálatot. A kormányzat a következő fél évben az összes CT-t felülvizsgálja, Ajkára pedig ideiglenesen mobil eszköz kerül.

Hogyan fogják tudni pótolni a kieső kapacitást? Én úgy tudom, hogy már jövő héttől üzembe fog állni egy odatelepített mozgó berendezés, egy mobil CT oda fog települni a kórház területére. Nyilván ez csak ideiglenes megoldás lesz, és a véglegesről nagyon gyorsan kell gondoskodnunk” – emelte ki Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emmi egészségügyi államtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!