2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Az oroszok zavarkeltés miatt pénzelnek szélsőséges szervezeteket

2016. október 28., péntek 20:07, frissítve: hétfő 20:13

Oroszország akár a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz hasonló, jelentéktelen szélsőséges szervezeteket is szívesen támogat Európában azért, hogy időnként zavarkeltésre használja azokat, ráadásul könnyebb és olcsóbb is megvásárolni őket – mondta a bőnyi rendőrgyilkosság kapcsán Magyarország élőben című műsorunkban Krekó Péter.

Az indianai Bloomington Egyetem oktatóját annak kapcsán kérdeztük, hogy az Index kiderítette: a Győrkös István vezette szervezet orosz diplomatákkal is kapcsolatban állt.

„Ez azt mutatja, hogy igenis van legfelső szintű politikai koordináció. Ez egy olyan politikailag irányított projekt, amelynek hatnia kéne a diplomáciai kapcsolatokra. Magyar politikusoknak fel kéne tenniük kormányoldalon azt a kérdést orosz diplomatáknak, hogy mi volt ez a történet és mi volt ez a kapcsolat. A nemzetbiztonsági szolgálatoknak tudniuk kell erről, az információkat használni kell további ilyen tragikus események megelőzésére, és használni kellene általában arra is, hogy Magyarország felülvizsgálhassa külpolitikai orientációját” – hívta rá fel a figyelmet Krekó Péter egyetemi oktató.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!