2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Az ördög művének tartja a női egyenjogúságot

2017. május 26., péntek 17:15, frissítve: péntek 22:50

Az ördög művének nevezte a női egyenjogúságot egy orosz pap a Családok budapesti világkongresszusán. Balog Zoltán humánminiszter kampányolt a felszólalásában.

A Családok világkongresszusának zászlóját a tavalyi házigazdától vette át az Orbán-kormány családügyi államtitkára. A rendezvénynek 2016-ban Grúzia adott otthont. Az ortodox kaukázusi ország képviselője a liberalizmust a totalitárius rendszerek közé sorolta.

„Minden egyes alkotmányt a világon, ha jól tudom, 193 létezik, mindegyiket át kell írni. Ahogy betiltottuk a fajok felsőbbrendűségét, az osztályok felsőbbrendűséget, ugyanúgy be kell tiltanunk az egyén fölösleges, haszontalan felsőbbrendűségét” – fogalmazott Levan Vasadze igazgató.

A konferencián részt vettek a történelmi egyházak vezetői.

„Az itt tárgyalt kérdések nagyon is időszerűek nemcsak a mi számunkra, hanem az egész emberiség számára. Nem csupán a létszámot és a demográfiai helyzetet érinti ez a téma, hanem és talán létszámnál is erőteljesebben az emberi élet és nevelés minőségét” – húzta alá Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Steinbach József dunántúli református püspök azt emelte ki, hogy „a házasság és a család Istentől készített alapvető értékrend, amely ebben a világban minden további rend alapja, a minket veszélyeztető sokféle rettenetes káosz ellenében”.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a nő és férfi egységéről beszélt: „Nem azért kell, hogy legyenek gyermekeink, és nem azért fontos, hogy családban éljünk, hogy biztosítani kell az emberek kellő sokaságát, azért, hogy például legyen, aki majd a nyugdíjunkat kifizeti. Sokkal többről van szó, a zsidó értelmezés szerint, hogy Isten az embert társsá tette a teremtésben” – mondta Köves Slomó.

Az orosz ortodox egyház családügyi bizottságának vezetője a válást és az abortuszt az ördög művének nevezte. „Az ördög elképzelése először volt az, hogy a nőt leválassza a családról. A nőt dolgozó igás lóvá alakította át, utána próbál szuverenitást táplálni a nőbe. Így lehet tönkretenni a családot. Ez mind önmagunk elleni támadás” – fogalmazott Dmitrij Szmirnov.

A konferencián felszólalt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki civilben református lelkész. A politikus kampányolt a beszédében, amikor arra kérte a résztvevőket, hogy 2018-ban válasszák a Fideszt és a KDNP-t.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!