2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Az Orbán ellen kezdeményezett vizsgálat állhat a kizárás mögött

2017. április 5., szerda 14:02, frissítve: szerda 17:47

Nem kapott hivatalos értesítést Tényi István arról, hogy megszűnt volna Fidesz-tagsága. A feljelentéseiről híres politikus a Hír TV-nek azt mondta, tagságidíj-elmaradása 2016-ban valóban volt, de kiegyenlítette.

A nagyobbik kormánypárt állítja, hogy Tényi István már nincs a tagjai sorában. Az V. kerületi Fideszben politizáló érintett szerint azért, mert etikai vizsgálatot kezdeményezett Orbán Viktor ellen a 24.hu cikke után. Ebben Simicska Lajos üzletember felidézte: a miniszterelnök a 2014-es választás megnyerése után azt mondta neki, hogy a kormánnyal kritikus RTL megvásárlásához és bezárásához az oroszoktól remélt pénzt. Tényi szerint Orbán Viktor ezzel megsérthette a Fidesz programját, érdekeit és jó hírét.

„Arról szerintem nem lehet szó, hogy tagdíjelmaradás miatt vonták volna meg a tagsági viszonyomat, illetve zártak volna ki a Fideszből. Ha nem állja meg a helyét, hogy tagdíjelmaradás áll fenn, akkor ugye öt Fidesz-tag kezdeményezhet kizárási indítványt egy másik párttaggal szemben. Nem tudok arról, hogy ez megtörtént volna, nyilván ez hosszú procedúrát eredményezett volna, egy ilyen kizárási eljárásban az érintett felet is meg kell hallgatni. Itt a cél teljesen egyértelmű: hogy ne induljon meg ez a vizsgálat, másra nem tudok gondolni” – mondta Tényi István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!