2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

A magyar egészségügyben dolgozók emberi életekért küzdenek

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője és Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője tartotta.

  • A magyar egészségügyben dolgozók emberi életekért küzdenek

 

Az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Kovács Zoltán is megerősítette a nap szomorú hírét, hogy elhunyt az első magyar koronavírusos beteg, az államtitkár egyúttal részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunyt családtagjainak a magyar kormány nevében.

Kovács Zoltán elmondta, a sajnálatos eset is bizonyítja, hogy az orvosok, ápolók, s mindenki, aki a magyar egészségügyben dolgozik, emberi életekért küzdenek. Ezúton is köszönjük nekik azokat az erőfeszítéseket, azt a hősies magatartást, amit az elmúlt időszakban is tanúsítottak – tette hozzá.

Szeretnénk számukra is leszögezni, hogy a vírus elleni küzdelem, a védekezés minden eszköze, minden költsége rendelkezésre áll. Magyarország kormánya minden szükséges erőforrást rendelkezésre fog bocsátani.

Céljaink és a teendőink nem változtak.

A világ minden tájáról, a szomszédos országokból, s az Európai Unióból érkező hírekből is egyértelműen látszik, hogy világjárványról beszélünk, amely sem országok, sem emberek között nem válogat. Egyre több országban lép át a járvány az egyéni megbetegedésekből a csoportos, tömeges megbetegedések kategóriájába.

A magyar kormány és a védekezésben résztvevő szervezetek legfontosabb törekvése, hogy megakadályozzuk, hogy Magyarországon az egyéniből a csoportos, és aztán pedig esetleg a tömeges megbetegedések kategóriájába kerüljünk. Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy a vírus terjedését, illetve a betegség terjedését lassítsuk, hiszen ez a legfontosabb az emberi élet védelme.

A koronavírus másként viselkedik, és éppen ezért más típusú hozzáállás, más típusú felfogást kíván az emberek részéről is. Minden magyar embertől azt kérjük, hogy segítse az egészségügyi dolgozók, az egészségügyi szervezetek és a rendvédelmi szervezetek munkáját azzal, hogy betartja azokat az ajánlásokat, amelyet az operatív törzs javaslatai alapján Magyarország kormánya meghoz.

A legtöbbet a vírus terjedése ellen valójában mi magunk tehetünk azzal, hogy betartjuk a higiéniai előírásokat, illetve azzal, hogy nem próbáljuk megkerülni azokat az előírásokat és javaslatokat, amelyeket az operatív törzs és az egészségügyi szakemberek megfogalmaznak.

Ezek a kérések mind arra irányulnak, hogy ne csak saját magát, hanem a közvetlen családtagjait, hozzátartozóit, barátait és egyúttal az egész magyar társadalmat a lehető legjobban tudja megvédeni a vírus terjedése ellen. Nyomatékkal szeretném megismételni: a legtöbbet mi magunk tehetünk azért, hogy a vírus terjedését lassítsuk.

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy idős hozzátartozói, ismerősei és barátai esetében különös elővigyázatossággal tartsa be az egyébként javasolt védekező és megelőző előírásokat. Emberi életek múlhatnak azon, hogy hogyan tartjuk be ezeket a szabályokat.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a koronavírussal kapcsolatos járványügyi vizsgálatok, miután kiderült, hogy annak marokkói miniszternek, aki a héten Magyarországon járt, pozitív lett a koronavírus-tesztje. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kormánytagokra is ugyanazok az eljárások és protokollok vonatkoznak, mint bármely magyar állampolgárra, így magától értetődő, hogy Pintér Sándor is alávetette magát a mintavételnek, illetve a kontaktvizsgálatok kapcsán minden, a belügyminisztériumban és mindenki más érintett személyt alávetettek ennek. A megfelelőz előírásotk és eljárásokat, a magyar közigazgatás minden tagjának be kell tartania – szögezte le Kovács Zoltán.

Hír TV / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Putnokon minősíthetetlen hangnemben kiabált a templomból érkezőkkel, köztük a fideszes polgármesterrel. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről is kifejtette véleményét a HírTV Politikai hobbista című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!