2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Az Oktogonon végződött a tüntetés

2017. április 24., hétfő 21:02, frissítve: kedd 07:31

Több százan tüntetnek továbbra is az „Állítsuk meg Moszkvát” nevű demonstrációt követően.

Több százan tiltakoztak az orosz befolyásszerzés ellen, Oroszország budapesti nagykövetségénél. A tömeg először a Lendvay utcába, onnan pedig az Oktogonhoz vonult.

A rendőrök biztosítják a helyszínt, egyelőre nem zárták el a körutat a forgalom elől, a tiltakozókat a járdára terelik. Atrocitás nem történt, de több tüntető is összeszólalkozott a rendőrökkel.

A tiltakozók a rendőri felszólítások ellenére is igyekeznek elfoglalni az utakat. Többen is azt hiányolják, hogy a hatóság nem szólította fel őket hivatalosan, hangosbemondón a helyszín elhagyására.

Néhány percig úgy tűnt, a tüntetők engedelmeskednek a rendőri felszólításoknak, de később mégis elfoglalták az Oktogont. Többen leültek az úttesten, megérkezett a zenét szolgáltató hangfal, egy tiltakozó táncolni kezdett, őt pedig felváltotta egy CEU-s hallgató, aki beszédet mondott.

Rengeteg rendőr védte a békés tüntetőktől a körbekordonozott épületet, aminek ötvenméteres körzetébe nem engednek senkit. A rendezvény szónokai arról beszéltek, hogy egyre inkább látszik az, hogy nyernek teret a magyar közéletben Vlagyimir Putyin orosz elnök módszerei.

A tüntetésen beszédet mondott többek között Puzsér Róbert publicista, Zhenya Belyakov orosz melegjogi aktivista és Antal Nikoletta Henrietta, az aktivista, aki egy korábbi tüntetésen uniós zászlót tűzött ki a Magyar Rádió épületére.

A tömeg a beszédek után a Fidesz Lendvay utcai székháza elé ment át, ahol tovább folytatják a tiltakozást. Később az utóbbi hetekben megszokott helyszínre, az Oktogonra mentek.

Cikkünk hamarosan bővül, a tüntetést addig is élőben követhetik a Hír TV Facebook-oldalán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!