2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az oktatás mellett a civilekért is utcára vonul a mozgalom

,

2017. február 5., vasárnap 16:43, frissítve: vasárnap 16:47

Ismét utcára megy ma délután a Tanítanék, a mozgalom az oktatásügy mellett a civilekért is szólni akar.

A Kossuth téren mások mellett beszédet mond Szert Boglárka, akit kirúgtak az Antall József Tudásközpontból, mert megvédte egy olimpiaellenes lájk miatt meghurcolt kollégáját. Megszólal Szentesi Kálmán is, aki nyílt levélben kérte vissza befizetett adóját, mert szerinte az állam nem arra fordítja a közpénzt, amire kellene.

Az ellenzéki Együtt abban bízik, egyre többen mennek utcára. „Üdvözöljük ezt a mozgalmat, eddig is számos rendezvényén részt vettünk. Úgy gondoljuk, hogy Magyarország legnagyobb problémája, ami az oktatásban zajlik, illetve ahogy visszaállították az órákat. Reméljük, egyre többen és többen fognak csatlakozni ehhez a mozgalomhoz, Magyarországnak szüksége van erős civil szereplőkre” – mondta Hajdu Nóra, a párt alelnöke.

Még el sem kezdődött, a szaktárca már közleményben reagált a pedagógusok délutáni tüntetésére. Azt írták, a Tanítanék sokadszorra szervez utcai politikai akciót, de amíg ők tüntetnek, a kormány inkább cselekszik. Az oktatási államtitkár is politikai okokat sejt a demonstráció mögött, de azt mondja, a kormány által életrehívott közoktatási kerekasztalnál a mozgalom tagjaival is egyeztetne.

„Természetesen a Köznevelési Kerekasztalra továbbra is várjuk a mozgalom képviselőit. Eddig még nem jöttek el; úgy gondolom, hogy ők alapvetően nem az elvégzett munka alapján szerveződnek, ahogy a ma délutáni dolgot láttam, mintha nem az oktatás ügyéről szólna már, hanem valami egészen másról. De várjuk őket továbbra is” – jelentette ki.

Kövessék a demonstrációt élőben a Hír TV Facebook-oldalán!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!