2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Az offshore igen, Vajna nem jelent kockázatot

2016. május 31., kedd 18:30, frissítve: kedd 21:01

Nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az offshore cégek – ismerte el nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásán a belügyminiszter. Pintér Sándor beszámolt a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágításának eredményéről is: úgy találták, hogy az eximbankos hitelekkel megsegített TV2 tulajdonosa nem jelent biztonsági kockázatot. A belügyminiszter a terrorfenyegetettségről is beszélt, azt mondta, Magyarország nem lehet a leggyengébb láncszem az unión belül.

Pintér Sándor a nemzetbiztonsági bizottság előtt leszögezte: Magyarország a schengeni határok védelmével nemcsak saját magát, hanem az Európai Unió biztonságát is védi.



„Nem lehetünk a leggyengébb láncszem a terrorelhárítás területén, mert akkor, ha nem is vagyunk célzott országai kifejezetten a terroristáknak, de, mint leggyengébb láncszem, könnyen támadás érhet bennünket” – fogalmazott.

A miniszter hozzátette: a terroristák elsősorban tömegrendezvényeket akarhatnak megtámadni Európában, de nincs információjuk arról, hogy terrorcselekményre készülnének a franciaországi futball-Eb-n. A bizottság szocialista elnöke az offshore-botrány kockázatairól is faggatta a minisztert.

„Hogyha nem ismerjük a valódi tulajdonost, akkor úgy gondolom, hogy van nemzetbiztonsági kockázat, ezt fel kell mindenképpen fedni. Hisz akár egy terrorcselekményekre felkészült csoport is lehet egy ilyen cselekménynek, egy ilyen offshore cégnek a hátterében” – válaszolta a miniszter.

Pintér Sándort meghallgatta a honvédelmi és rendészeti bizottság is, ahol szóba került a Soros György által támogatott szervezetek megfigyelése.

„Ugye, itt az a vád, hogy Soros György ellenzéki és egyéb civilszervezetek mögött áll. És hogy ez gyakorlatilag azt sejteti, miniszter úr, Lázár úr, hogy itt ilyen idegen érdekeket kiszolgáló szervezetek vannak és nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek” – fogalmazott Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

A belügyminiszter szerint ha történt is megfigyelés, az törvényes volt. „Nincs Magyarországon egyetlenegy olyan ember sem, akivel szemben ne lehetne titkos eszközt vagy módszert a törvények szerint alkalmazni. Tehát egyértelmű, hogy megfelelő törvényi feltételekkel ez lehetséges” – szögezte le.

Pintér Sándor itt is beszélt a migrációról. Mint mondta, jelenleg 50 ezer embert akarnak Nyugat-Európából Magyarországra visszatoloncolni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!