2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Az NVI titkolózik, az MSZP trükközéstől tart

2016. július 26., kedd 20:20

Nem adja ki a Nemzeti Választási Iroda az MSZP-nek, milyen belső utasítás alapján ellenőrzik a földtörvényes népszavazásukhoz leadott aláírásokat – írta kedden az Index.

A referendumot kezdeményező Gőgös Zoltán a választási iroda előtt bejelentette, hogy minden egyes olyan aláírást megvizsgálnak, amelyet nem hitelesítenek. A szocialista politikus szerint ugyanis tág teret ad a törvény az aláírásgyűjtő íveken leadott ajánlások hitelességének megállapítására. Kifejtette: attól tartanak, hogy az iroda szándékosan trükközni fog a hitelesítéssel, így gáncsolva a népszavazás megtartását a földprivatizációról.

„Ez a mennyiség nagy valószínűséggel elég lesz, elég lehet ahhoz, hogy népszavazás legyen. Most megpróbálják ezt úgy fordítani, hogy valamennyivel alatta legyen a kétszázezernek. Úgyhogy nem fogunk tudni mást tenni – nyilván jogorvoslattal el fogunk menni a legvégsőkig –, minden egyes aláírást, amelyet ők úgy ítélnek meg, hogy nem hitelesíthető, valamilyen szinten ellenőrizni fogunk” – mondta Gőgös Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!