2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az MSZP ellen is elindulnának a DK-sok Gyurcsányért

2017. augusztus 9., szerda 13:54, frissítve: szerda 14:40

Gyurcsány Ferenc nélkül nem hajlandó együttműködni az MSZP-vel a DK – írta Botka Lászlónak címzett nyílt levelében Vadai Ágnes. Ha nem veszik be az összefogásba a volt kormányfőt, az MSZP ellen is elindulnának mindenhol.

Gyurcsány Ferenc képviselőjelöltként való indításához köti a DK az együttműködést az MSZP-vel, nélküle nem lesz hajlandó összefogni a nagyobbik ellenzéki párttal – derült ki Vadai Ágnes nyílt leveléből, amelyet Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének írt.

„Azt kéred a sajtón keresztül, hogy a DK menjen veled, de a párt elnöke nélkül. Te nem ismersz bennünket. Mi erős, összetartó közösség vagyunk. […] És megvédjük egymást” – írja Vadai. A DK elnökségi tagja, aki „Kedves Laci!” megszólítással kezdi levelét, kritizálja Botkát, amiért szerinte lekezeli és nem fogadja el a Demokratikus Koalíciót, ezért kénytelenek „megvédeni magukat”.

Botka korábban arról beszélt, hogy az „Orbán-rezsimet” a 2010 előtti kormányok vezetőivel nem lehet leváltani. Az MSZP kormányfőjelöltje a Gyurcsány Ferenccel való együttműködést kategorikusan kizárta, többször utalt arra, hogy Gyurcsány pártjával csak akkor hajlandó összefogni, ha megválik a volt miniszterelnöktől.

Ebbe, ahogy Vadai írja, a Demokratikus Koalíció nem hajlandó belemenni. Ha az MSZP nem fogadja el Gyurcsányt, úgy a DK inkább elindul a szocialistákkal szemben is. „Ha egyedül maradunk, amit egyébként nem kívánunk, akkor önállóan indulunk. Mindenhol” – írja Vadai.

Vadai nyílt levelével kapcsolatban megkerestük az MSZP sajtóosztályát, de egyelőre nem kívántak rá reagálni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!