2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Az LMP frakciójába ülhet be Szabó Szabolcs

Hír TV

2018. április 21., szombat 07:45, frissítve: szombat 10:32

Az LMP frakciójába ülhet be Szabó Szabolcs. Az Együtt politikusa erre legutóbbi blogbejegyzésében utalt. „Külön fájdalmas, hogy a pártom, az Együtt, nem jutott be a Parlamentbe, sőt az 1 százalékot sem érte el” – tette hozzá a Csepeli egyéni körzetet megnyerő ellenzéki, akinek így nehéz döntést kell hoznia.

„Az Együtt elnökségének tudtával és a véleményük kikérésével nekem most egy olyan frakciót kell találnom, amely befogad, és amely részeként erősen és határozottan tudom képviselni a jövőben is a választóim érdekeit, egyben pedig küzdeni tudok a NER ellen” – fogalmazott Szabó Szabolcs. Kifejtette, frakciótagként több felszólalási és interpellálási lehetőséget kaphat.

Ugyanakkor kijelentette csak olyan párt frakciójába lép be, amelynek értékei hasonlóak az Együttéhez, emellett csak olyan párt jöhet szóba, aki Csepelen visszalépett a javára, és amely támogatja az Együtt által kezdeményezett új pólus kiépítését.

A kritériumoknak csak az LMP felel meg, hiszen bár a Momentum is Szabó javára lépett vissza, ők nem jutottak be – Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó ugyan visszalépett, de nem hangoztatta, hogy Szabó javára. Emellett az MSZP-P és a DK frakciója nem az Együtt által emlegetett „új pólus” része.

Szabó végül leszögezte, hogy „én pont ugyan az a baloldali gondolkodású ember maradok, aki eddig is voltam”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!