2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az intézményfenntartó miatt nem adhatják nevüket a tanárok

,

2016. január 17., vasárnap 14:58, frissítve: vasárnap 15:06

Több tantestületnek megtiltotta az intézményük fenntartója, hogy nyilvánosan álljanak ki az oktatásban kialakult tarthatatlan helyzet elleni petíció mellett.

A miskolci gimnáziumok az országos aláírásgyűjtéssel a kormány figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a folyamatos átalakítások miatt már a tanárok és a diákok is túlterheltek, a rendszer pedig működésképtelen. Az egyik kezdeményező szerint a petíció támogatását több tantestület megszavazta, de később az intézményeiket fenntartó oktatási centrum megtiltotta nekik, hogy a támogatók között nyilvánosan is megjelenjen iskoláik neve.

„Nem a tanárok vonták vissza a támogatást, merthogy tantestületi döntések voltak, és ezek mindenütt jóval 70 százalék fölötti eredményt mutattak, fel is kerültek a Tanitanék.com honlapra, viszont másnap kérték az iskolából, hogy vegyék le ezeket a támogatási sorokat, mert a vezetője az oktatási centrumnak megtiltotta, hogy írásban megjelenjen az iskoláknak a neve” – nyilatkozta Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke.

Ne engedjenek semmiféle fenyegetésnek, és nyíltan álljanak ki a Miskolcról indult aláírásgyűjtés mellett – erre kéri a tantestületeket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Közleményükben hangsúlyozzák, már nem halogatható tovább a közoktatás mélyrepülésének megállítása, a pedagógus-társadalom és a tanítást-nevelést segítők kormányzati szintű megaláztatásának megszüntetése.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hvg.hu korábban arról írt: az aláírásgyűjtéstől többen azért léptek vissza, mert félnek az esetleges retorzióktól, az egyik makói gyógypedagógus a Délmagyarnak pedig azt mondta, főnöke szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is figyelemmel kíséri, hogy kik adják a nevüket a tiltakozáshoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!