2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Az idősek helyzetén segítene az ellenzék

Hír TV

2017. október 25., szerda 21:46, frissítve: szerda 23:47

Tizenharmadik havi nyugdíjat és 65 éves kor felett ingyen gyógyszereket ígér a krónikus betegségben szenvedőknek az MSZP. Az LMP idősügyi nemzeti minimumot hozna létre.

A szocialisták frakcióvezetője azt mondta, hogy az adatok szerint minden harmadik nyugdíjasnak nélkülöznie kell Magyarországon.

Tóth Bertalan emlékeztetett: több mint egy évvel ezelőtt hozták létre a Nyugdíjas Parlamentet, és az ország több pontján egyeztettek az idősekkel. Az együtt kidolgozott javaslatcsomagot már be is nyújtották a parlamentnek.

„Arra voltunk kíváncsiak, hogy azon kívül, hogy mi mit szeretnénk a nyugdíjasok életkörülményeinek javítása érdekében tenni, ők mit gondolnak, hogy mire van szükségük. Ezeket a javaslatokat összegeztük, ezeket a javaslatokat fogadta el a Nyugdíjas Parlament, és ezek a javaslatok, amelyet mi nyugdíjas-minimumprogramnak nevezünk” – nyilatkozta a képviselő.

Az LMP is az idősekért tenne a választás előtt. Ötpárti egyeztetésbe kezdett a témával kapcsolatban, ám a Fidesz és az MSZP sem vesz rész a közös munkában. Szerda délután egyedül a Jobbik egyeztetett a zöld párttal idősügyben.

Az LMP szerint idősügyi nemzeti minimumra van szükség, mivel a kormány csak kampányeszközként tekint a nyugdíjasokra. A párt frakcióvezető-helyettese szerint az Erzsébet-utalvány összegét például készpénzben kellene biztosítani.

„A kormány pláne most a választáshoz közeledve mindent megtesz azért, hogy minél több nyugdíjast nyerjen meg támogatónak. Ismerté vált az, hogy most novemberben nyugdíjkorrekciót és nyugdíjprémiumot ad a kormány, és decemberben ismét lesz Erzsébet-utalvány. Mind a hárommal baj van azon túl, hogy kevés” – mondta Schmuck Erzsébet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!