2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Az Európai Bíróságnak nincs hivatalos álláspontja a határidőről

2017. szeptember 14., csütörtök 13:33, frissítve: csütörtök 15:59

Az Európai Bíróságnak nincs hivatalos álláspontja arról, hogy szeptember 26-a után is végre kell-e hajtani a menekültek szétosztásáról szóló uniós határozatot. Ezt Lehóczki Balázs, a Bíróság sajtófelelőse mondta el a Hír TV-nek.

Az Európai Bizottság korábban szeptember 26-ig adott határidőt a tagállamoknak a kvótahatározat teljesítésére. A brüsszeli testület álláspontja szerint a döntést a határidő lejárta után is végre kell hajtani. A magyar kormány ezt vitatja.

„A szeptember 26-i határidővel kapcsolatban az Európai Bíróságnak nincs hivatalos álláspontja. Jelen időpontban egészen egyszerűen azért, mert ez a kérdés adott esetben egy újabb jogvita tárgyát képezheti a felek között. […] A határozat időbeli hatálya lejár, ez magából a határozatból következik. Hogy ez a határozatban az időbeli hatályának tartalmára meghatározott kötelezettségek teljesítését hogy érinti, ezt nem tudom megmondani. […] Végső döntést az Európai Bíróság hozhat a kérdésben, ha az ügy egy nap ide kerül hozzánk” – nyilatkozta az Európai Bíróság munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!