2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 12:35

Belföld

Az ellenzék lefújta demonstrációját az időjárás miatt

Lefújta a vihar miatt a baloldali ellenzék az ünnepi nagygyűlést, a szimpatizánsok egy része csalódottan fogadta a döntést. Mesterházy Attiláék a Petőfi-szobornál vigasztalták azokat, akikhez későn jutott el a hír. A rögtönzött rendezvényen többen lökdösték a Hír TV munkatársait, noha március 15-e egyben a magyar sajtó napja is.

Nem ácsolták, hanem bontották a színpadot az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A baloldali választási koalíció alig két órával a kezdés előtt fújta le a nagygyűlést az időjárásra hivatkozva. A döntés megosztotta a szimpatizánsokat.

Sok volt a csalódott hang Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán is. Az egyik hozzászóló szerint nincs sok esély a kormányváltásra, ha a baloldal hívei egy kis esőtől is félnek. Mások pedig azt írták, hogy a rendezvényt délelőtt kellett volna megtartani, hiszen előre lehetett tudni, hogy délután erős szél és eső lesz.

Az MSZP elnöke a Szabad sajtó útján fogadta azokat, akik nem értesültek időben a demonstráció lefújásáról. „Be fogjuk pótolni. Előreláthatólag március 30-a lesz az a dátum, amikor újraszervezzük ezt a mai eseményt. Egyszerűen nem mertük vállalni, hogyha bármi probléma adódna, akkor az nem elfogadható az időjárás miatt. Viharos szelet mondanak, pont a rendezvényünk vége előtt éri el Budapestet a meteorológusok szerint a legdurvább vihar, úgyhogy ezért döntöttünk úgy, hogy az a legbölcsebb, ha ezt a mai rendezvényt nem tartjuk meg” – közölte Mesterházy Attila.

Előre jelezte a vihart 2006. augusztus 20-án is az Országos Meteorológiai Szolgálat, de akkor a Gyurcsány-kormány mégsem fújta le az ünnepi tűzijátékot. A döntés öt ember életébe került. „2006 augusztusában egy ennél sokkal könnyebb helyzetben, akkor úgy döntöttek a kollégák, hogy megtartják a rendezvényt, sokak biztonságába, egészségébe került ez. A jobboldal éveken keresztül ütötte-vágta az akkori kormányt, szerintem inkább mondjunk le egy rendezvényt, minthogy bárkinek baja is essen” – mondta a volt miniszterelnök.

A baloldal vezetői végül a Március 15-e téren rögtönöztek egy kormányellenes rendezvényt. „Amióta az időjárás-jelentést is államosította a kormány, azóta a március 15-ék nem jönnek ki jól az ellenzéknek, de természetesen ezért az egyért, a szélviharért most nem Orbán Viktor a hibás, de minden másért most Magyarországon Orbán Viktor a hibás” – mondta Bajnai Gordon, az  az Együtt–PM Szövetség vezetője.


A résztvevők közül többen lökdösték a Hír Televízió munkatársait.

– Ne haragudjon, ez egy nyilvános közterület, miért kell nekem innen elmenni?
– Majd aki akar, nyilatkozik.
– Ne haragudjon, megint lökdös…
– Nem látott engem még, amikor én lökdösök… tudja!

Mások bekiabálással akadályozták kollégáink munkáját, és fényképeket készítettek róluk.

Tüntető: – Az albumba, köszönöm szépen.
Riporter: – Milyen albumba, uram, elnézést? Miért készített a stábról fényképet?
Tüntető: – Miért ne készíthetnék, ne haragudjon. (Közben más is kiabál: Miért nem?)
Riporter: – Mert megkérdeztem öntől...
Tüntető:  – Zavarja, hogy lefényképeztem?
Riporter: – Csak szeretném tudni, hogy mire fogja használni.
Tüntető: – Semmire, magáncélra.
Riporter: – Magáncélra?
Tüntető: – Igen, nem lehet használni?

A március 30-ára halasztott baloldali nagygyűlést egy nappal előzi meg a Békemenet és a Fidesz nagygyűlése.

Tojásdobálással zavarták meg Fodor beszédét

A téren előzőleg a Magyar Liberális Párt tartott koszorúzást a Petőfi-szobornál. Demszky Gábor idején a Főpolgármesteri Hivatal ezen a helyszínen tartotta minden évben a március 15-i ünnepséget.  A liberálisok rendezvényét egy fekete kabátos, kapucnis férfi Fodor Gábor elnök beszéde előtt néhány perccel tojásdobálással zavarta meg. A tojás nem találta el a résztvevőket, hanem az operatőrök és az újságírók előtt landolt. Fodor Gábor szabadkozott a lefújt baloldali nagygyűlés miatt, és arra kérte a megjelenteket , hogy menjenek el az elhalasztott rendezvényre.

A baloldali ellenzékkel ellentétben a Jobbik dacolt az időjárással. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a június elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!