2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az egyik berhidai rém is rendszeresen posztol a rácsok mögül

2017. január 6., péntek 19:52, frissítve: péntek 21:02

Indoklás nélkül leváltotta a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi börtön vezetőjét a belügyminiszter, miután kiderült, hogy több elítélt is videókat tett fel a Facebookra, illetve rendszeresen posztolt a rácsok mögül. Szombathelyen a rettegett berhidai rabszolgatartók egyike jutott készülékhez, amellyel folyamatosan tarthatta a kapcsolatot a külvilággal.

A berhidai rabszolgatartók néven elhíresült ügy ötödrendű vádlottja, Cs. Sándor „Dinamo” a közösségi portál tanúsága szerint aktív az interneten a rácsok mögött is. Naponta tölt fel magáról képeket, amelyeken drága napszemüvegekben pózol, szabadon intézi kinti ügyleteit saját mobiltelefonnal. Édesanyja kamerán kívül stábunknak nem titkolta, ők töltik fel havonta a kártyás készüléket. A helyieknek van is elképzelésük arról, hogy juthatott mobilhoz a férfi.

A rabszolgatartók egész Berhidát rettegésben tartották. A település lakói megkönnyebbültek, amikor 2016 márciusában elítélték őket. László Krisztina tanácsvezető bíró annak idején hosszan sorolta tetteiket: „Sanyargatás bűntettét követték el a vádlottak, a sanyargatásban a bántalmazás, a folyamatos bántalmazás az, hogy szükségleteiket nem időben, nem igények szerint végezhették el, enni-inni nem időben, nem rendesen kaptak” – fogalmazott.

Nőket raboltak el, fogva tartották, prostitúcióra kényszerítették és dolgoztatták őket. Egyik áldozatuk tanúskodott a banda ellen, aki egy sorstársának is segített a szökésben. „Nem. Nem fogok elmenekülni. Nem fogok megfutamodni, és nem félek attól, hogy ha kijönnek, akkor milyen következményei lesznek, mert erősebb vagyok annál” – mondta a sértett.

A banda vezetőjét emberrablás, személyes szabadság megsértése, zsarolás és más bűncselekmények miatt 18 év fegyházra ítélték. Cs. Sándor Dinamo, aki a nyilvánosságra került börtönfotókon pózol, öt évet kapott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!