2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

„Demagógiát!” – békemenetelt a Kétfarkú

,

2017. április 22., szombat 10:02, frissítve: szombat 18:02

Már több mint 3 ezren jelezték részvételüket a Facebookon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alternatív békemenetén, 9 ezren pedig érdeklődnek a menet iránt. A szervezők szerint harmincmillióan voltak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alternatív békementén, a menet vége állítólag még Szegeden van.

A viccpárt transzparensekkel is készült a tüntetésre – a tiltakozó menet az Oktogonról indult kora délután, és az ötágú kommunista csillag alakjában vonultak, hogy ezzel is kifejezzék imádatukat, ahogy a szervezők fogalmaznak: az egyetlen igaz ország, Oroszország iránt. A becslések szerint 5-6 ezren menetelhettek a Kétfarkú Kutya Párttal, a felvezető teherautóból olykor egy-egy modern sláger, máskor pedig régi szocialista dallamok csendültek fel.

Kovács Gergely, a viccpárt elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a kormánynak a kórházakat is stadionná kellene alakítania, és minden lakásba atomerőművet kellene építenie. „Végre Európában van egy ország, amely bátran fel meri vállalni, hogy lebontja ezt a nevetséges demokráciát. Jó az irány, de még mindig messze van Oroszország. Remek döntés volt, hogy nem vezettük be az eurót, de miért nem fizethetünk még mindig rubellel” – tette fel a kérdést a pártelnök.

A menet délután kettőkor az Oktogonról indult, eleinte még a járdán haladtak a tiltakozók, de út közben annyian csatlakoztak hozzájuk, hogy a körút egyik sávját le kellett zárni. A tüntetők a kormánypárti és kommunista jelmondatokat kifigurázva a „Nem kell Brüsszel, nem kell pénz” valamint az „éljen Viktor, éljen a párt” mondatokat skandálták.

A rendezvény előtt a Kutya Párt „passzivistái” közösen készítették el a nagyobb molinókat, táblákat.

A viccpárt demonstrációja után egy másik rendezvény is lesz a Szabadság téren, este 7-kor. A főszervező a Ferencváros egyik szurkolói csoportjának tagja. Ők a múlt szombati, Szabadság téri tüntetésen történtek ellen tiltakoznak, ahol néhány szélsőjobbos férfi belekötött Gulyás Márton aktivistába.

A Budapesti Közlekedési Központ korábbi tájékoztatása szerint a tüntetés miatt szakaszosan és időszakosan lezárhatják a Teréz körutat, az Erzsébet körutat, a Rákóczi utat és a Károly körutat 14 és 16 óra között a demonstráción résztvevők számának függvényében. A lezárások miatt fennakadás lehet a 4-6-os, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, a 4-6 villamospótló, az M2A állomáspótló és az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as autóbusz, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibusz közlekedésében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!