2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Az egy tanárra jutó diákok száma Magyarországon kedvezőbb számokat mutat, mint az uniós átlag

Magyarországon az egy tanárra jutó diákok száma 10,6. Ez jóval kedvezőbb, mint az uniós átlag, ami meghaladja a 12-t - derül ki az Oeconomus Gazdaság-kutató Alapítvány Euro-stat adataira támaszkodó kutatásából.

  • Az egy tanárra jutó diákok száma Magyarországon kedvezőbb számokat mutat, mint az uniós átlag

A baloldal folyamatosan azzal hergel, hogy tanár-hiány van Magyarországon. A belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint ez azért sem igaz, mert a diákok száma jóval nagyobb arányban csökkent egy évtized alatt, mint a tanároké.

Pedagógusfelmondásokkal és tanárhiánnyal riogat a baloldal. A Momentum néhány napja a ennek igazolásaként a Belügyminisztérium elé festette fel olyan tanároknak a neveit, akik elhagyták a pályát. Tóth Endre szerint Pintér Sándor miatt. A politikus azzal hergelt, hogy tömegesen mondanak fel a pedagógusok.

Az oktatás kérdéséből politikai hasznot kovácsolna a Demokratikus Koalíció is. Dobrev Kláráék szintén a pedagógushiányra hivatkozva hergelnek. "Több tanár hiányzik és több óra fog elmaradni, mint eddig bármikor" - így riogatott Gyurcsány Ferenc felesége.

"A diák nem lehet eszköze a politikai tőkeszerzésnek, a tanár nem lehet elszenvedője a gazdasági, politikai csatározásoknak, a szülő pedig nem lehet nézője a gyermeke ideológiai átneveléséhez"

- reagált a napokban az iskolákat és az oktatást átitató politikai haszonszerzésre a köztársasági elnök. Novák Katalin szerint az iskola nem lehet eszköze semmilyen ideológiának. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Joe Biden végül visszalép az elnökjelöltségtől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!