Az egész városrészt érintette a beruházás + Videó

RÁ, 2011. december 26., hétfő 11:33, frissítve: hétfő 11:33
Pécsett befejezték a szennyvízhálózat kiépítését. A beruházás 10 év alatt valósult meg. Mára gyakorlatilag az egész várost lefedi a csatornahálózat, több száz kilométernyi vezeték épült.

A Szabó István utcában pár hónap alatt végeztek a beruházással. A lakóknak ezentúl nem kell külön gondoskodniuk a szennyvízről és olcsóbb is a szolgáltatás, mint korábban. A város térképén látszik, hogy a különböző ütemek szinte az egész északi városrészt érintették. Harminckétezer emberhez jutott el az ISPA-projekt, amelynek során 254 kilométernyi szennyvízcsatornát építettek ki.

A pályázatot tíz évvel ezelőtt nyerte el a város. Úgy volt, csak két üteme lesz a projektnek, de a közbeszerzéseken megspórolt pénzből, mintegy másfél milliárd forintból egy harmadik ütemet is beiktattak. Nemcsak csatornát, hanem gépházakat, monitoringkutakat, hidroglóbuszokat is építettek. Az ISPA, mondhatni, összehozta a pártokat is.


– Már 2001-ben szükség volt az első Orbán-kormány támogatására, valamint az előző és a jelenlegi polgármester hozzájárulására. Továbbá a szakmai háttér kellett a pályázati rendszerhez, amiben el tudtunk indulni és végre tudtuk hajtani ezt a hatalmas fejlesztést – nyilatkozta a Hír TV-nek Pécs fideszes alpolgármestere, Nagy Csaba.

A 10 éves projekt zárójelentése már az európai szervezeteknél van, így mintaprojektül szolgálhat más európai városok számára is.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés