Az EB-nek lépnie kellett volna a légitársaság ügyében?

PR, 2012. február 9., csütörtök 08:23, frissítve: csütörtök 08:23
Az Európai Bizottság is felelős a Malév csődjéért – jelentette ki a Hír TV Rájátszás című műsorában Mohi Csaba. A volt svájci nagykövet szerint az EB-nek fel kellett volna deríteni a légitársaság tisztázatlan tulajdonosi hátterét.

Az unió ellenőrző testületeinek mulasztásait nem, csak az egyes tagállamok kötelezettségeit kérik számon az Európai Unióban a volt svájci nagykövet szerint. Mohi Csaba a Hír Televízió Rájátszás című műsorában elmondta: a többi között az Európai Bizottság is felelős a Malév csődjéért.

Mohi Csaba a műsorban kifejtette: a Malévot az előző kormányok 2007 és 2010 között százmilliárd forint megengedhetetlen állami dotációban részesítették. Mint mondta: a cég tulajdonosi háttere teljesen tisztázatlan volt. „Ezt a bizottságnak azonnal fel kellett volna derítenie, mert ez súlyosan sérti az Európai Unió versenyjogi szabályait, torzítja a versenyt” – fogalmazott.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása