2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Az a több száz külföldi tulajdonképpen magyar?

2015. november 27., péntek 11:20, frissítve: péntek 14:25

Milliárdokat költ az állam arra, hogy eladja a földjeit. Eközben a hitelkeret is kimerült, amelyet a földvásárlásokra különítettek el.

Elfogyott a földvásárlásra elkülönített hitelkeret – mondta a kormányszóvivő a TV2 reggeli műsorában. Kovács Zoltán szerint ezért megduplázzák a forrást, ami így összesen 300 milliárd forint lehet. Szerinte egyébként az a több száz külföldi, aki földet vásárolt, tulajdonképpen magyar. „Van kétszáznál több olyan állampolgár Magyarországon, ezek jelentős része egyébként magyar származású, adott esetben esetleg kettős állampolgár, akik itt életvitelszerűen tartózkodnak, itt élnek. Ennek a magyar közösségnek a tagjai, tehát mondhatom, hogy magyarok, hiszen itt élnek velünk” – fogalmazott a kormányszóvivő.

Milliárdokat költ az állam arra, hogy eladja a földjeit – írja a Blikk a birtokába jutott kormányzati dokumentumra hivatkozva. Az informatika majdnem kétmilliárdba, a jogi feladatok pedig másfél milliárdba kerülnek. Ehhez jönnek még az ügyviteli költségek, az árverések tárgyi feltételeinek biztosítása, a biztonsági személyzet és a jogi képviselők tiszteletdíja. A bevételi oldalon összesen 300 milliárddal kalkulálnak. A lap emlékeztet arra, hogy első körben elbukott a kormány szándéka, hogy az új tulajdonosok felemelhessék a bérleti díjakat, de újra beadják az ötletet a parlamentnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!