2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Autópálya helyett: az elszámolás után lehet csak hozzákezdeni

2016. július 27., szerda 20:51

Még idén szeptemberben elkezdődhet az M4-es autópálya helyett épülő gyorsforgalmi út kivitelezése az M0-stól Ceglédig.

Az Abony és Szolnok közötti elkerülő szakaszon a meglévő útpályát kell csak szélesíteni, 2018 végéig az is megvalósulhat.

A 4-es út fejlesztése kapcsán azonban továbbra sem zárultak le azok az elszámolási folyamatok, amelyek a Szolnok és Fegyvernek közötti szakaszt érintik. Szolnoki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy az építkezés újraindításához a még félbemaradt munkák elszámolása után lehet csak hozzákezdeni. A Törökszentmiklóst elkerülő rész így várhatóan 2019 előtt nem készülhet el.

„A források rendelkezésre állnak, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, a Szolnokig eső négysávos út építési terület átadása szeptember környékén várható, tehát az építkezés szeptember környékén el tud indulni. A Szolnok és Fegyvernek közötti út műszaki tartalom változása zajlik a mostani időszakban, illetve a régebbi kivitelezővel való megállapodás. Ott is azok az információim hogy 2017-ben lezajlik az új közbeszerzés, a területátadás 2017 elején meg kell hogy történjen, és 2019 végére a Fegyvernekig tartó négysávos út is megépül négysávos híddal Tiszapüspökiben” – fejtette ki Szalay Ferenc.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!