2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Arról is beszélt, hogy melyik tanítványával feküdne le

2015. október 13., kedd 14:30, frissítve: kedd 16:32

Súlyosították a tanítványai veszélyeztetésével vádolt kiskunhalasi tanár büntetését a Kecskeméti Törvényszéken. Első fokon egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve, másodfokon, jogerősen még két évre el is tiltották a tanári foglalkozás gyakorlásától. A volt tanár osztálykirándulások és táborozások alkalmával engedélyezte a tanulóknak, hogy alkoholt igyanak, és a fiúk figyelmét felhívta egy homoszexuális tartalmú internetes oldalra is.

A tanár a kiskunhalasi református gimnáziumban tanított. Az osztálykirándulásokon lazán viselkedett, a diákoknak engedte az alkoholfogyasztást, és szívesen beszélgetett velük a szexről is. Azt is elárulta nekik, hogy ő melyik lányt vinné ágyba.

Első fokon felfüggesztett börtönre ítélte a helyi bíróság kiskorú veszélyeztetéséért. A férfi felmentésért fellebbezett, így a büntetőügy a Kecskeméti Törvényszékre került.

„A másodfokú bíróság a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt Oláh Adrián Péter ellen indított büntetőügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság ítéletét megváltoztatja. A vádlottat kettő év pedagógusfoglalkozás-gyakorlás eltiltására is ítéli” – mondta Szörényi Mariann, a Kecskeméti Törvényszék tanácsvezető bírója.

Az elítélt pedagógus úgy érzi, hogy az igazságszolgáltatás példát statuált vele.

„Őszintén szólva a következőt szeretném csak mondani, két mondatot. Az egyik, hogy hálát adok a Jóistennek, hogy túl vagyok rajta. Négy év van mögöttem, köszönöm a feleségemnek a töretlen hűséget és a családomnak, a barátaimnak, a tanítványaimnak és a tanítványaim szüleinek a támogatását. Ez a legfontosabb, amit mondanék. A másik pedig az, amit először mondtam fél évvel ezelőtt: Isten óvja a magyar pedagógusokat ez ítélet után” – mondta a vádlott.

Oláh Adrián Péter a bíróságon azzal védekezett, hogy ő csak szexuális felvilágosítást tartott a diákoknak. Közülük egyébként többen védelmükbe vették a tanárt, és kiálltak mellette. A pedagógus a kiskunhalasi református gimnáziumból már a vádemelés előtt távozott közös megegyezéssel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!