Nyugdíjasokkal próbált cáfolni az Arany Alkony + Képek +Videó

WL, 2012. május 17., csütörtök 18:27, frissítve: csütörtök 18:37
A lakók és egy volt alkalmazott közreműködésével igyekezett demonstrálni az Arany Alkony Idősotthon tulajdonosa, hogy magas színvonalú ellátást nyújt a befizetett milliókért cserébe.

A XV. kerületi Bánkút utcai idősotthonban tartott, fórummá alakult sajtótájékoztatón – melyen nagy számban részt vettek az otthonok lakói és képviselői – a médiát hibáztatták a kialakult helyzetért, és kiálltak az intézmények munkatársai mellett.

Fotó: MTI


A sajtótájékoztatón azonban az intézmény egyik orvosa maga ismerte el, hogy egy idős férfi halálát csak másnap vették észre, addig holtan feküdt a zuhanyzóban. A megszokott gyógyszerek cseréjét a jogszabályi előírásokkal magyarázták, csakhogy a Hír TV-ben említett esetek évekkel a törvény hatályba lépése előtt történtek.

Nyugdíjasokkal is igyekezett hitelteleníteni az Arany Alkony idősotthon tulajdonosa a Hír TV Célpont című műsorát. „A betegeket itt teljesen ellátják, a nővérek nagyon rendesen bánnak velünk" – mondta egy idős asszony.

A lakók után egy volt dolgozó következett, aki a Célpont riporterének korábban több olyan esetről is beszámolt, amikor – minimális odafigyeléssel – meg lehetett volna menteni az idős emberek életét. Ma már félreértés áldozatának tartja magát. Szabó Adél az idősotthon vezetőinek jelenlétében manipulációval vádolta meg a Célpont riporterét. „Bejátssza a fejemet, és hozzáadja a szavakat? Hát micsoda dolog ez!" – tette hozzá.

Fotó: MTI


Az Arany Alkony Idősotthont az elmúlt években egy egyházi misszió üzemeltette, de a működési engedélyt a Fővárosi Kormányhivatal a közelmúltban visszavonta. A tulajdonos átvenné az üzemeltetést, de ma még kérdés, hogy ezt a kormányhivatal jóváhagyja-e.

A Célpontnak két egykori dolgozó azt állította: a Bánkút utcai részlegben több idős embert gyógyszereztek át és küldtek a halálba. Azt mondták: a luxus-idősotthonban – amelyet ők csak  „hullagyárnak” neveztek – a 2000-es évek elejétől elvárás volt, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legtöbb hely felszabaduljon.  A Célpont stábja szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az Arany Alkony idősotthonban történtek miatt. Bővebben>>>

A Hír Televízió információi szerint több ügyben, például gazdasági visszaélés miatt is nyomoz a rendőrség a nyugdíjasotthonokat üzemeltető Kálvin János Presbiteri Misszió ellen.

A Fővárosi Kormányhivatal vezetője, Pesti Imre szerint a trükközésnek, az egyházi finanszírozás kijátszásának egész különleges története és tárháza mindaz, ami az Arany Alkonyban történt az elmúlt hónapok, illetve évek során.

A Magyar Nemzet május 14-én a témában írt vezércikkét itt olvashatja.
Forrás: Hír TV/MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés