2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Arab turistacsoportra hívtak rendőröket a helyiek Cegléden

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 09:02, frissítve: vasárnap 16:53

Arab turistákra hívtak rendőröket a helyiek Cegléden – többen is betelefonáltak a rendőrségre egy 10-15 fős csoport miatt. Korábban más településen volt, hogy a temetőben összegyűlt tömeget vagy önkéntes diákokat néztek menekülteknek. A Fidesz szerint a kormányzat bevándorlásellenes kampányának nincs köze ehhez.

Kisgyerekes családokkal volt tele Cegléd belvárosa vasárnap a januári melegben. A városban nyugalom volt, pedig egy nappal korábban egy helyi nő a Ceglédi Panoráma című helyi laphoz fordult azzal, hogy migránsokat látott vonulni a városban. A hölgy egy fekete és barna bőrű férfiakból álló csoportot látott. Beszámolója szerint arabul beszéltek egymással és az utcákon félig eltakart arccal sétálgattak. Ez szerinte rémisztő volt, és arra kérte a lapot, hogy hívják fel a helyi lakosság figyelmét, hogy egyedül senki ne menjen az utcára.

Egy másik szemtanú pedig még a rendőrséget is felhívta azzal, hogy 10-15 arab férfi járkál az utcákon. Végül kiderült, hogy csak idegenvezető kíséretében utazott át a városon egy arab turistacsoport. A helyiek a kormányporpandát okolják.

– Konkrétan ez folyik a médiából évek óta, hát, nyilván ráment az emberek agyára, vagy nem tudom. Ezt tudom elképzelni.
– Nem kell attól félni, hogy valóban megjelennek Cegléden migránsok?
– Nem tartom valószínűnek – mondta egy helyi férfi.

– Miért gondolhatják azt az emberek, hogy itt migránsok járkálnak Cegléden és hogy félni kell tőlük ön szerint?
– Hát, miért gondolnak ilyet? Azt én el sem tudom képzelni. De hát a sok rossz háttérbeszéd, rossz véleményeket terjesztenek, és ugye, hát ijesztgetik az embereket mindenfélével – mondta egy nő.

Több tíz milliárd forint ment az utóbbi hónapokban kormánypropagandára, de az illegális bevándorlás témáját már évek óta napirenden tartja a Fidesz. A párt frakciószóvivője mégis úgy gondolja: a folyamatos migránsozásnak nincs köze ahhoz, hogy sokadszor tör ki pánik illegális bevándorlónak nézett idegenek miatt.

„Ez nem a kormány kampányának köszönhető helyzet, hanem az a folyamat mutatja ezt, amely Európában zajlik. Európa minden országában hasonlóan felértékelődött a biztonság is, reméljük, az odafigyelés is. Ez így van Magyarországon is” – mondta Halász János.

Kormánypárti politikusok, újságírók és elemzők évek óta járják a vidéki településeket, hogy lakossági fórumokon beszéljenek a migrációról. Tavaly májusban Kovács Zoltán kampányolt Cegléden a nemzeti konzultáció aláírása mellett. A kormányszóvivő akkor azt mondta: a kormány próbálja megvédeni Magyarországot a veszélyes migránsok betelepítésétől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!