2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Apey & the Pea: Nem vagyunk sátánisták

2017. szeptember 23., szombat 12:49, frissítve: hétfő 20:09

Metál koncert ellen tiltakozott egy jobbikos képviselő Kecskeméten. Szerinte ugyanis a zenekar sátánista jelképeket használ. Az együttes szerint nincs szó arról, hogy keresztényeket gyaláznának. A koncertet végül megtartották.

„Ezen a képen egy égő templomot látunk egy öngyilkos pappal” – az Apey & the Pea zenekar honlapjáról kinyomtatott képet mutatja a kecskeméti Jobbik elnöke. A képviselő a Facebookon tiltakozott az ellen, hogy a zenekar felléphessen a városi klubban, ami egykor zsinagóga volt. Szerinte az olyan zenekar által használt szimbólumok, mint a pentagram vagy a kecskefej, sértik a keresztények érzékenységét.

„Nagyon súlyos kettős mérce az, amikor egy nemzeti rock együttest nem engedünk fellépni egy Technika Házában, ugyanakkor egy sátánista, egy keresztény vallást erősen gyalázó zenekart pedig engedünk fellépni. Azok a szervezetek, azok a személyek, akik tiltakoztak a nemzeti rock együttes fellépésével szemben, nem értettem, hogy most miért nem tiltakoznak” – mondta Radics Tivadar jobbikos önkormányzati képviselő.

Az Apey & the Pea zenekar nem érti, hogy 2017-ben hogyan merülhet fel egyáltalán, hogy egy koncertet betiltsanak. A vádakat pedig méltatlannak tartják, mivel a legtöbb metál zenekar hasonló jelképeket használ.

„Vannak olyan szimbólumok, mint a fordított kereszt, a pentagram és a kecskefej, ami egyébként könnyen összetéveszthető azzal, hogyha valaki egyébként sátánista lenne. De egy nagyon fontos dolog mellett ne menjünk el, ezek a szimbólumok, gegek, pentagramok, akár fordított kereszt, nevezzük a nevén, egész egyszerűen ehhez a szubkultúrához tartozik, amit mi képviselünk, szerves része, de az nem azt jelenti, hogy mi sátánisták vagyunk, mert nem vagyunk azok” – mondta Makai László, a zenekar dobosa.

A koncertet végül csak úgy tarthatta meg a zenekar, hogy sem pólókat, sem cd-ket nem árulhatott Kecskeméten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!