2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Alternatívákat mutattak be a drogozás helyett

2017. június 27., kedd 10:44

Sport, művészetek, tánc – néhány alternatíva a drogozás helyett. Debrecenben többhetes programot szerveztek a drogellenes világnap köré, melyeken ezeket a lehetőségeket mutatták be.

Még a fiúk is tűt és cérnát fogtak és hímezni tanultak a debreceni Tímárházban a Hímezz, ne füvezz elnevezésű eseményen. Egy másik helyszínen pedig léggömböt osztottak az érdeklődőknek, hogy ezeket az égbe engedve azt szimbolizálják: a szenvedélybetegség is olyan probléma, amit el lehet engedni.

A drogellenes világnap érdeklődői megnézhették a használt fecskendőket is, melyeket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai gyűjtöttek össze a város közterületeiről. Ezek segítségével képet kapnak arról, hogy milyen szereket használnak most a fogyasztók. A világnap alkalmából szervezett konferencián az is kiderült: tíz felhasználóból csak három fordul segélyszervezetekhez, így több százezer embert érinthet a probléma.

„A függés az egész életvezetésre kihat. Ezért bizonyos tekintetben a családi, baráti, ismerősi kapcsolatok mindenképpen negatív irányba fognak alakulni, illetve természetesen akár a tanulás, akár a munka háttérbe kerül” – mondta Berényi András, a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!