2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

„Állítsuk meg Felcsútot!” – tüntettek Orbán falujában

2017. május 20., szombat 15:03, frissítve: szombat 22:44

A tiltakozáson többek mellett a KDNP-ből nemrég kilépett Lukácsi Katalin is beszélt. Egy emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, ám nem tudni, miért. A Fidesz szerint a tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetők.

Pár százan gyűltek össze a kormányfő által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia stadionjánál Felcsúton, hogy a korrupció ellen tüntessenek. A demonstrációt a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szervezte.

A fő szervező Vágó Gábor arról beszélt, hogy a tüntetés a korrupcióellenes népszavazási kezdeményezésének a kampányindítója. A Nemzeti Választási Bizottság a hét elején hitelesítette Vágó magánszemélyként benyújtott népszavazási kérdését: „Egyetért-e ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

Orbán kedvenc falujában demonstráltak a Quaestor-károsultak is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „passzivistáinál” pedig olyan nemzeti konzultációs ívek voltak, amelyekben azt kérdezik, mennyi pénzt kellene még ellopni.

A tüntetésen többek mellett a KDNP-ből nemrégiben kilépett Lukácsi Katalin is beszélt. A menet meglátogatta a felcsúti polgármesteri hivatalt, illetve Mészáros Lőrinc legnagyobb cégét, a Mészáros és Mészáros Kft.-t is.

A menet Orbán Viktor háza mellett is elhaladt, az épületet rendőrsorfal védte. Itt a tüntetők a kormányfő fejével díszített játék pénzt dobtak a levegőbe, amelyet aztán felszedtek, ezzel szimbolizálva: vissza fogják venni, amit elloptak tőlük.

Egy embert a hatóságok kiemeltek a tömegből, és beültették egy kisbuszba. Állításuk szerint csak igazoltatni akarták, ám a jármű elindult a férfival.

 

 

Tiltakozásul a tüntetők a rendőrkisbusz elé ültek, így a hatóságok a helyszínen igazoltatták a férfit, állításuk szerint azért, mert szabálysértést követett el.

A rendőrök felvették a tüntető adatait, és szabálysértési eljárást indítanak ellene. A férfi állítása szerint azt nem árulták el neki, hogy miért: ő csak annyit kérdezett egy rendőrtől, hogy merre halad a békés demonstráció bejelentett útvonala, ezután indult az intézkedés.

Eközben a menet eleje már elérte a felcsúti önkormányzatot. A Fidesz a demonstrációra reagálva közölte: „a Soros-hálózat mindenhol és minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorláspolitikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetők, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába”.

Mészárosék üdvözölték a „Soros-fiúkat”

A fideszes önkormányzat kerítésén egy „Üdvözöljük a Soros-fiúkat” feliratú molinó várta a tüntetőket. A demonstrálók egyperces néma főhajtással emlékeztek Váradi Andrásra, akit egy héttel a választások előtt gázoltak el, ő volt Mészáros Lőrinc helyi kihívója az Együtt–PM színeiben.

A felcsúti polgármester házánál nem várta hasonló fogadtatás a menetet. Vágó Gábor itt arról beszélt, a Fidesz nemcsak a bankokat és a földeket lopja el, hanem a médiát is. Emlékeztetett, Mészáros Lőrinc Mediaworks kiadója több mint 190 újságot birtokol. Emellett az idegenforgalmat a gázszerelőből lett milliárdos uralja, hiszen nemrégiben szállodaláncot vett, és Bicskén is hotelt épít, valamint a tavat is kisajátította.

A tüntetők itt is Orbán képével díszített játék pénzt dobáltak, a bankókat most is feltakarították.

A felcsúti polgármester pogácsával és vízzel várta a tüntetőket, mivel tudja, hogy háza messze van a főútvonaltól. Ő maga nem akart nyilatkozni, a képviseletében megjelent férfi elmondta, a Mészáros és Mészáros Kft. munkatársai megjelennek majd a tüntetés végén a színpadnál. A felcsúti polgármester birtoka egyébként eladó, legalábbis a kerítésen lévő tábla erről árulkodik.

 

A kisvasútnál a tüntetők

A tüntetők a felcsúti kisvasútra is fel akartak szállni. Vágó Gábor elmondta, ez egy boldog ország lehetne, ha minden gyerek álma úgy teljesülne, ahogy Orbán Viktoré. Hozzátette, nem Bicskéig kellene meghosszabbítani a vasutat, hanem az állampusztai börtönig. A fő szervező arra kérte az embereket, ne akadályozzák a vonatforgalmat. Elmondta, ha mind felszállnának Orbán kisvasútjára, akkor vélhetőleg megtriplázódna az éves utasforgalom.

A kétfarkú kutya párt a helyszínen felengedte a felcsúti űrállomás „alapcsipjét” is. Kovács Gergely pártelnök azt is elmondta, most, hogy elkezdődött az űrállomás építése, az örök élet bevezetésén fognak dolgozni, és az ingyensör ötletét is finomítják.

Juhász Péter a Hír TV munkatársának azt mondta, a felcsúti kisvasút a magyar korrupció egyik szimbóluma. Az Együtt elnöke hozzátette, a párt támogatni fogja Vágó Gábor népszavazási kezdeményezését. Mészáros gesztusát cinikusnak nevezte, hiszen ameddig a polgármester kenyeret és vizet ad a népnek, ő maga luxuséttermekben és jachtokon ebédel. Hozzátette, ma Magyarországon jól jövedelmező Orbán Viktorral jóban lenni.

Időközben a kisvasút is megérkezett, utas nem nagyon ült rajta.

Vágó Gábor bejelentette: a tüntetés 136 ezer forintból valósult meg, az összeget pedig a résztvevők majdhogynem összeadták.

Juhász Péter a kisvasútnál arról beszélt, nem várhatunk tovább, kormányváltás kell. Az Együtt alelnöke szerint amikor elapadnak az uniós pénzek, akkor Orbán Viktor már nem lesz érdekelt abban, hogy Magyarország az EU-ban maradjon.

Szabó Tímea a korrupció egy másik fajtájáról beszélt, amikor az elesettektől vesznek el. A Párbeszéd társelnöke példaként a fóti gyermekotthon felszámolását emlegette. Kifejtette, a gyerekeket azért paterolják ki a gyermekvárosból, mert Mészáros szemet vetett a komplexumra – ahogy a többi kastélyban működő gyermekotthonra.

Hadházy Ákos szerint óvatosan kell használni az elszámoltatás szót, hiszen korábban aki ezt szajkózta, az kormányra kerülve semmit nem csinált. „Én inkább igazságszolgáltatást mondanék, arra viszont szükség van!” Az LMP társelnöke arról beszélt, könnyű lesz igazságot tenni, hiszen nem nehéz feltárni a lopásokat, ugyanis azokat már nyíltan követik el. Ugyanakkor a főbűnösök, köztük a miniszterelnök, ügyelnek arra, hogy papíron ne legyen közük a korrupcióhoz. Hozzátette, ha Al Capone meg tudott bukni egy kisebb adócsaláson, akkor Orbán Viktoron is lehet fogást találni. A politikus arról is beszélt, a kormányzati propaganda is egyre veszélyesebb, utalt a Fidesz tüntetéshez kapcsolódó közleményére.

Demeter Márta felsorolta, hogy a politikusok és Habony Árpád hány éve halmozza fel a vagyonát. Ezt legközelebb a bíróság fogja sorolni nekik – tette hozzá a korábbi MSZP-s politikus. Szerinte ma már csak a fideszes üzleti érdekeket hajtják végre a parlamentben, annyira kell nekik a pénz, hogy még azzal sem foglalkoznak, hogy közben eladják Magyarország biztonságát. Példaként a letelepedési kötvényeket említette, amelyek mögött Rogán Antal és Habony áll. Emlékeztetett: a kormány azzal vegzálja a CEU-t és a civileket, hogy külföldről irányítják őket, és befolyásolni akarják a magyar politikát, miközben Orbán Viktor nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, így nem tudni, őt kik befolyásolják, és mivel zsarolják.

A pedagógusok úgy látták, hogy direkt akarják elbutítani a gyermekeket. A Tanítanék Mozgalom aktivistái felsorolták, hogy mi a probléma az oktatással. Hozzátették: az oktatás tudatos lezüllesztésével a kormány most teszi tönkre Magyarország jövőjét. „Nem a szakmai szempontok számítanak, hanem valami más, amit nyíltan nem mondanak ki.” Az aktivisták elmondták, nem véletlenül nincs nyilvános vita az oktatás problémáiról, hiszen akkor el kellene mondani a valódi okot. Elmondták, a kevésbé művelt emberek fogékonyak a kormányzat olyan konteóira, mint például Soros György és Brüsszel összefogása. Emellett szerintük az is probléma, hogy a kormány jó ideje csak a saját híveivel kommunikál, demagóg módon. „A nagy rezsicsökkentés és a nagy IQ-csökkentés a lényeg” – állapították meg.

Az egykori NAV-os Horváth András arról beszélt, hogy számos korrupciós ügyről tett bejelentést, de a hatóságok egyik esetben sem gondolták, hogy bűncselekmény történt. Horváth szerint gyakorta be kell mutatni a hatalomnak, hogy nem mindenki a NER része, ezért kell sok demonstrációt szervezni. A közérdekű bejelentésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, senkinek nem eshet bántódása, aki tisztességgel áll hozzá a dolgokhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!